Cvileo je na krovu i čekao pomoć: OVA SCENA IZ BG SLOMIĆE VAM SRCE, ali čekajte, kraj je SREĆAN! (FOTO)
Foto: Promo

akcija spasavanja

Cvileo je na krovu i čekao pomoć: OVA SCENA IZ BG SLOMIĆE VAM SRCE, ali čekajte, kraj je SREĆAN! (FOTO)

Kuja istraživačkog duha, dospela je na krov popevši se na stolicu i preskočivši ogradu

Objavljeno:

Ekipa organizacije Animal rescue Srbija (ARS) pre nekoliko dana spasila je psa zarobljenog na krovu zgrade u Beogradu.

Sanja Radosavljević iz ARS-a rekla je da je ekipa iz ove organizacije u poslednjim sekundama spasila život vlasničkom psi koji je mogao da padne sa krova četvorospratne zgrade u naselju Vojvode Vlahovića u Beogradu.

- Ženka rase akita je bila samoj ivici krova. Kuju je primetio stanar zgrade, koji je čuo kako cvili i zapomaže, jer se našla na samoj ivici kosog krova, gde joj se nije moglo prići. Pod punom spasilačkom opremom ženska ARS ekipa, Sandra, Sofija i Irena, započele su akciju, kada su se pojavili i vlasnici psa. Iako je strašno cvilela od straha, kada joj se pozivalac obratio i rekao da se smiri jer pomoć dolazi, kao da je razumela svaku njegovu reč i potpuno se umirila - prepričava akciju volonterka ARS-a.

Ona upozorava vlasnike pasa da vode računa o tome kako svoje ljubimce ostavljaju u stanovima.

foto: Promo

Kasnije smo saznali je pas ostao na terasi sa niskom ogradom, pored koje su stajale stolice. Kuja istraživačkog duha, dospela je na krov popevši se na stolicu i preskočivši ogradu. Dok joj je Sandra, jedan od spasilaca, stavljala svu neophodnu opremu oko tela, kuja je mirno stajala ne pružavši nikakvu vrstu otpora. Intuitivno je razumela da je služba za spasavanje životinja tu da joj pomogne i potpuno je sarađivala tokom akcije spasavanja - kaže ona.

Dodaje da je ovo još jedna opomena za sve vlasnike pasa.

- Još jedna akcija spasavanja je uspešno završena, ali sa moramo biti oprezni i odgovorni, jer oni to sami za sebe ne mogu biti. Na njih uvek moramo obraćati pažnju, jer oni u trenutku mogu učiniti neverovatne stvari. Neke od takvih situacija nas mogu nasmejati, oraspoložiti, ali neke nam mogu slediti krv u žilama, poput ove, stoga ih imajmo u vidu i budimo svi dodatno oprezni i odgovorni vlasnici - poručuje aktivistkinja ARS-a.

Upravo zbog toga, u subotu će biti održan prvi kongres o zaštiti životinja u organizaciji ARS. On će biti održan u subotu u hotelu "Radisson Blu Old Mill” od 9 do 16.30 časova.

Radosavljević podseća da je veoma važno da se u Srbiji održi ovakav kongres kako bi se podelila iskustva u spasavanju životinja.

- Neke od tema su izgradnja i jačanje kapaciteta u delatnosti spasavanja životinja, sterilizacija i kastracija, odgovorno vlasništvo, nasilje prema članovima porodice i zlostavljanje kućnih ljubimaca, uticaj medija na javno mnjenje, zaštita ptica grabljivica, zaštita slepih miševa, spasavanje životinja u mirnodopskim i vanrednim situacijama… Kongres je međunarodnog karaktera. Pored priznatih domaćih naučnika i stučnjaka, jedan od predavača biće i Jenny Brown, u svetu poznati govornik i osnivač azila za domaće životinje Woodstock Farm Sanctuary - priča Radosavljevićeva.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.