SEĆATE LI SE ALEKSANDRE KOJU JE PREGAZIO AUTO NA RADNOM MESTU? Još uvek nije dobila ODŠTETU i TUŽI FABRIKU
Foto: Novosti.rs

čekaju osiguranje

SEĆATE LI SE ALEKSANDRE KOJU JE PREGAZIO AUTO NA RADNOM MESTU? Još uvek nije dobila ODŠTETU i TUŽI FABRIKU

Nišlijka Aleksandra Ranđelović nije dobila odštetu zbog povrede na radu. Fabrika u Prokuplju ignoriše zahteve advokata za određivanje odštete

Objavljeno:

Zbog toga što ni posle pet meseci nije dobila odštetu zbog povrede na radu, Nišlijka Aleksandra Ranđelović (28) tužila je fabriku “Leoni”.

Aleksandra je teško povređena u rumunskom gradu Pitešti kada je vozač BMV-a uleteo kolima u prostor fabrike dok su radnici bili na doručku. Njena drugarica i koleginica Irena Ilić (27) je izgubila život, a Aleksandra se mesecima bori sa fizičkim povredama i psihičkim traumama.

U “Leoniju” su nam rekli da je nakon nesreće Aleksandri isplaćena novčana pomoć od 172.673 dinara, a da su se zaposleni organizovali i prikupili 377.650 dinara. S obzirom na težinu slučaja, veruju da će osiguravajuća kuća odgovoriti na zahtev u kratkom roku.

Iz Advokatske kancelarije Petrović koja zastupa Ranđelovićevu, kažu da su se više puta obraćali fabrici u Prokuplju jer je to Aleksandrina matična firma koja ju je poslala na rad u Rumuniju, ali da nisu dobili pozitivan odgovor kada je u pitanju odšteta.

- Automobil je prešao preko cele leve strane mog tela. To su bile teške povrede. u Rumuniji su mi dali otpusnu listu na kojoj je pisalo da imam lakše telesne povrede, a uvid u snimke i lekarsko veštačenje nikad nisam imala. Međutim, kada sam se vratila u Srbiju i odradila sve analize ponovo. imala sam teške povrede, ni sama ne znam koliko lekova pijem, a tek treba da radim operaciju nosa, jer imam problem sa disanjem - priča Aleksandra.

Ova devojka je odlučila da pored bitke za zdravlje započne i borbu za svoja radnička prava i to preko suda. Aleksandra je imala ugovor o radu u “Leoniju”, pa je početkom godine krenula na rad u Rumuniji posle obuke u “Leoniju” u Srbiji. Trebalo je da ostane tri meseca, ali je doživela nesreću. Zadobila je potres mozga, frakturu vrata, slomljen nos i ožiljke na licu, ali za nju je, kaže, tragičnije to što joj je drugarica nastradala pred očima.

Ona kaže da je od “Leonija” dobila jednokratnu novčanu pomoć koju je mahom iskoristila za lečenje u Srbiji, ali da odštetu zbog povrede na radu na koju bi kao radnik pod ugovorom trebalo da dobije nije ostvarila, zbog čega je odlučila da firmu tuži.

ČEKAJU OSIGURANjE

U “Leoniju” tvrde da Aleksandra Ranđelović ima pravo da potražuje odštetu jer je prijavljena od 30. januara ove godine.

- Nakon dostavljanja neophodne medicinske dokumentacije, kompanija će kompletan predmet dostaviti osiguravajućoj kući - kažu u “Leoniju”.

Oni ističu i da očekuju Ranđelovićevu da se nakon bolovanja vrati u fabriku gde je čeka njeno radno mesto.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.