CIGANJSKI PRIRUČNIK - UKRADI SAM: Romi traže izvinjenje od Sergeja Trifunovića zbog ovog rasističkog ispada!
Foto: Filip Plavčić, Dragan Kadić

ne posustaje!

CIGANJSKI PRIRUČNIK - UKRADI SAM: Romi traže izvinjenje od Sergeja Trifunovića zbog ovog rasističkog ispada!

Na ovaj način on je direktno etiketirao pripadnike romske zajednice

Objavljeno: 19:40h

Glumac Sergej Trifunović ne prestaje da šokira javnost!

Ovaj glumac poznat je po britkom jeziku, ali i salvama uvreda koje izriče uglavnom na društvenim mrežama.

TVOJA MAJKA JE KURVA, PUŠI GA! MRŠ BRE NARKOMANE! Trifunović i Rističević zaratili na Tviteru - sve pršti od uvreda! (FOTO)

Posle prave kampanje u medijima koja je pokrenuta posle njegovog tvita u kojem je parafrazirao francuskog umetnika i napisao "Pišaću na vaše grobove" Sergej je sada otišao korak dalje i ipak preterao. Naime, on je tvitnuo sledeće:

Na ovaj način on je direktno etiketirao pripadnike romske zajednice.

Portal Espreso nebrojeno puta pisao je o lošem položaju Roma u Srbiji, ali i svakodnevnim diskriminacijama i napadima sa kojima se oni susreću.

Ovim povodom oglasio se Nacionalni savet romske nacionalne manjine, a njihovo saopštenje za javnost povodom rasističkog tvita gospodina Sergeja Trifunovića vam prenosimo u celosti :

foto: Nemanja Pančić

- Bilo koji građanin Republike Srbije, posebno javne ličnosti trebaju da shvate da romski narod nije „politički poligon“ za raskusuravanje poličkih stranaka u Srbiji, bez obzira kojoj strani oni pripadali, a da je Nacionlani savet romske nacionalne manjine, insitucija koja je osnovana od strane države kako bi zastupala interese romske nacionalne zajednice.

- Rečnik i vrsta komunikacije koju koristi u svojim tvitovima gospodin Sergej Trifunović, u kome kaže „Ciganjski priručnik: „Ukradi sam“, nisu apolutno primereni.

- Nacionalni savet Roma, najoštrije osuđuje ovaj vid komunikacije i zahtevamo da se gospodin Trifunović javno izvini. Zato što je svojim tvitom uvredio je čitav romski narod.

- Da li se to pojedine javne ličnosti zaboravljaju i ne pamte velike uspehe koje je Srbija postizala zahvaljujući romskoj umetnosti – muzici i kinematografiji!? Zar se zaboravlja uspeh filmova „Skupljači perja“ i „Dom za vešanje“?

- Kada su osvajana najviše svetska priznanja, onda je isti taj narod valjao istim tim pojedincima koji sada, bez imalo stida vređaju čitavu romski narod. Da li se zaboravlja Euro-song i pobeda Marije Šerifović na ovom takmičenju? Da li je onda nekim istaknutim javnim ličnostima padalo na pamet da vređa Rome? Ne, nije!

foto: Dragana Udovičić

- Gospodin Sergej Trifunović koji je u svojoj uspešnoj glumačkoj karijeri imao prilike da igra različite likove, različitih nacionalnosti i izgleda da mu tada nacionalnost nije smetala. Verovatno zato što su honorari bili od presudnog značaja. Ako se sve svede na novac, a međuljuski odnosi padaju u drugi ili treći plan, onda se postavlja pitanje, kako razlikovati ko je „čovek“, a ko ono drugo.

I opet, nije na odmet podsetiti, da je ROM ustvari Čovek!"

Ovom prilikom i portal Espreso, koji ima lepu saradnju sa pripadnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine najoštrije osuđuje izjavu glumca.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.