GRAD SE ČUO VIŠE OD GRMLJAVINE: Ove gradove u Srbiji pogodilo je snažno NEVREME!
Foto: Beta

jaka kiša i grad

GRAD SE ČUO VIŠE OD GRMLJAVINE: Ove gradove u Srbiji pogodilo je snažno NEVREME!

Nema informacija o mogućim posledicama nevremena

Objavljeno:

Nevreme praćeno vetrom, jakom kišom i gradom pogodilo je Kruševac i okolinu u nedelju nešto 15 sati. Grad veličine lešnika čuo se u jednom trenutku više od grmljavine, ali je oluja potrajala kraće od 10 minuta.

Nema informacija o mogućim posledicama nevremena. Sunce je granulo već oko 15,20, ali je kiše napadalo dovoljno da ulična kanalizacija ne može da prihvati priliv vode,pa je registrovano i usporeno kretanje vozila usled zadržavanja većih bara.

foto: Beta/Ilustracija

Ova godina je za kruševački kraj protekla samo sa manjim periodima jakih pljuskova,a ocenjena je kao godina sa malo kiše.Zbog suše koja je potrajala duže od dva letnja meseca očekuje se i umanjen prinos poljoprivrednih kultura, pre svega kukuruza.

OLUJA I U JAGODINI Jagodinu i deo Pomoravskog okruga danas oko 16 sati po podne zahvatilo je nevreme, sa jakim pljuskom i gradom veličine lešnika, koje je kratko trajalo.

Pre grada i pljuska, koji je nošen vetrom, intervenisali su strelci sa protivgradnih stanica, koji su razbili guste i crne oblake nad Jagodinom i sprečili štetu nad usevima.

Informacije o eventualnoj šteti objaviće sutra opštinska komisija za procenu šteta od elementranih nepogoda, rečeno je za medije.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.