NAJTUŽNIJI 1. SEPTEMBAR U SRBIJI: Sin im je bolestan, ćerka nema u čemu da ide u školu, A OVO JE APEL RODITELJA IZ VALJEVA
Foto: Printscreen/facebook/Milos Djuric

ovo je naša prava slika

NAJTUŽNIJI 1. SEPTEMBAR U SRBIJI: Sin im je bolestan, ćerka nema u čemu da ide u školu, A OVO JE APEL RODITELJA IZ VALJEVA

"Sve što nam je potrebno za sina je da imamo 500 dinara svakog dana za prevoz do Centra za rehabilitaciju u Valjevu"

Objavljeno:

Svanuo je i taj dan, 1. septembar!

Roditelji su svoje đake opremili i poslali u školu, pa će mnoga deca danas prošetati nove rančeve, patike, pohvaliti se novim školskim priborom svojim drugarima iz klupe, dok su za svu tu radost zaslužni roditelji koji su odvajali od svojih usta - zarad sreće svoje dece!

Nije za svu decu ovaj dan radostan i bezbrižan. Naprotiv, u mnogim domovima u Srbiji danas je vrlo mučno gledati svog školarca kako odlazi u školu u pocepanim patikama i rancem nasleđenim od rođaka, bez novih svesaka i knjiga.

Tužna je i porodica Đurić, pa se tako na društvenim mrežama oglasio i Miloš, otac devojčice koja kreće u šesti razred, ali nije bio u mogućnosti da joj pruže sve što joj je potrebno. Zato je bio prinuđen da se obrati za pomoć ljudima koji možda imaju stare stvari, a nisu im potrebne, ili novac za knjige i sveske.

Takođe, njegov sin Bane boluje od cerebralne paralize, pa se ova porodica, pored nemaštine, suočava i sa ovom teškom bolešću.

Sve što nam je potrebno za sina je da imamo 500 dinara svakog dana za prevoz do Centra za rehabilitaciju u Valjevu, mnogo mu pomažu vežbe koje tamo radi, postaje malo pokretniji, a ovako mu jedva noge savijem i preznojim se dok ga oblačim, bude ceo ukočen i trudim se, ali nekada ne mogu da zaustavim suze dok to radim jer mi je teško što nemamo novca da ga vodimo na terapije. Inače, pored garderobe, neophodna su nam sredstva za higijenu, kozmetika... - požalila se majka.

Pogledajte šta je ovaj otac iz očaja objavio na Fejsbuku, i rastužio čitavu Srbiju:

- Molim sve ljude dobre volje da mi pomognu da kupim odeću, obuću, ranac, sveske i pribor za ćerku koja sada polazi u šesti razred osnovne škole. Mogu polovne stvari i obuća. Takođe, ako imate zimske jakne, polovnu torbu, a potreban joj je i pribor za školu.

Moli vas otac deteta Miloš Đurić.

Pomozite mojoj siromašnoj porodici i biću vam zahvalan celog zivota!

Broj obuće - ćerka nosi 37 a sin 29. Broj odeće - ćerka nosi 14 a sin 10.

Broj mog tekućeg računa u Vojvođanskoj banci:

355000000537914210

Ulica Gorić 26, Valjevo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.