ARKANOV OTAC JE URLAO NA SUĐENJU 1983. GODINE: Reci im, Željko, reci svima šta si uradio!
Foto: Printscreen/youtube

sećanja na ražnatoviće

ARKANOV OTAC JE URLAO NA SUĐENJU 1983. GODINE: Reci im, Željko, reci svima šta si uradio!

Do sada nepoznat detalj sa suđenja

Objavljeno:

Hrvatski mediji preneli su zanimljiv članak o Željku Ražnatoviću Arkanu, koji pominje i njegovog oca.

Prenosimo deo teksta:

SVI KUMOVI SRPSKIH MAFIJAŠA! Gde su i šta rade, ko je postao anonimus, a ko brat po kriminalu? (FOTO)

Kada je 22. oktobra 1974. godine švedski Interpol zatražio od centrale da objavi 'crvenu poternicu' za Ražnatovićem, beogradski Interpol obavestio je druge zemlje da je u periodu od 1970-1972. godine "ovo lice u Jugoslaviji više puta osuđivano prvo kao maloletnik, a zatim kao punoletno lice.

Presude su izricane zbog krađa, teških krađa i oružanih pljački." Arkana su mnoge zemlje sveta teretile s još osamnaest godina zatvora. To mu je stajalo iznad glave kada se prvi put vratio iz inostranstvaa u Beograd, početkom 1980-ih.

HOĆE LI NEKO DA MI PUŠI? Ovako se Arkan obratio izbeglim Srbima koji su POBEGLI OD HRVATSKIH METAKA! (AUDIO)

Tada se već po gradu pričalo da je Arkan prijatelj Stane Dolanca, ministra savezne policije. Po izveštaju s jednog suđenja iz 1983. kada je u Ulici 27. marta pucao na dva policajca, u njegovim generalijama upisano je — radnik Saveznog SUP-a. Posle se pričalo da je njegov otac Veljko Ražnatović, inače pukovnik vazduhoplovstva JNA, tada vikao po sudnici: "Reci, Željko, reci svima što si radio za Jugoslaviju vani, reci da svi čuju!"

U jednom od intervjua, osvrćući se na taj detalj, Željko Ražnatović je izjavio: "A i da sam radio za Državnu bezbednost, gde se o tome priča? Jel' priča CIA? Jel' priča MOSAD? Ko o tome priča? Pa zato se i zovu tajne službe. Zna se samo da one postoje i — tačka."

foto: Profimedia

Priča kaže da je zabrinuti otac Veljko Ražnatović baš te 1972. godine otišao kod Dolanca i zamolio ga da se brine o Željku. Dolanc je dobro odradio svoj posao. Arkan je vremenom postao, bar je tako Dolanc tvrdio, jedan od najboljih operativaca Saveznog SUP-a. Ime Željka Ražnatovića je u više navrata, u stranim i domaćim medijima povezivano za aktivnosti SDB-a i SSUP-a i to iz više razloga. Jedan je njegovo posedovanje službenog dokumenta kao radnika SSUP-a. A drugi njegove svojevremeno bliske veze s kasnije ministrom federalne policije Dolancom, zatim s Draganom Ćulafičem, načelnikom Uprave za granična pitanja i strance u federalnoj policiji. O kontaktima i druženju Ražnatovića s Culafićem u SSUP-u Jugoslavije postoji poseban dosje 'Kasino' koji je otvoren po naređenju samog Dolanca.

Ovakvog Arkana smo retko viđali: Veljko objavio prelepu PORODIČNU FOTOGRAFIJU! (FOTO)

I treće, veze s generalom Jovom Popovićem, tada upravnikom Instituta za bezbednost SSUP-a i Stankom Čolakom, načelnikom Uprave za emigraciju SDB-a Jugoslavije. Za Čolaka, Hrvata iz Mostara, pisalo se i pričalo da je postao kum porodice Ražnatović. Čolak je u penziji od 1988. godine. General Jovo Popović, poznatiji kao delegat za bezbednost Fudbalskog saveza Jugoslavije priznao je da je kućni prijatelj s Ražnatovićima, jer je Arkanov otac Veljko bio njegov ratni prijatelj još u Sloveniji, gde je Željko i rođen. (Espreso.co.rs / express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.