NAJJEZIVIJI PODATAK U SRBIJI: U Novom Pazaru tek svaka peta beba primila MMR vakcinu!
Foto: Pixabay

zvanični podaci

NAJJEZIVIJI PODATAK U SRBIJI: U Novom Pazaru tek svaka peta beba primila MMR vakcinu!

- U Tutinu je situacija nešto bolja jer je vakcinisano 26,8 odsto djece, ali je taj procenat prošle godine bio čak 98 odsto

Objavljeno:

U prvih šest meseci ove godine tek svaka peta beba u Novom Pazaru je primila obaveznu MMR vakcinu protiv zaušaka, malih boginja i rubeola, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu.

IZREČENE PRVE KAZNE ZA RODITELJE U SRBIJI KOJI NISU VAKCINISALI DECU! Platiće stravičnu kaznu!

Direktor ove ustanove Šefadil Spahić rekao je radiju Sto plus da je procenat vakcinisane dece u prvoj i drugoj godini životne dobi u prvoj polovini ove godine 19 odsto, a da je tokom 2016. godine taj procenat iznosio 64 odsto.

RODITELJI U SRBIJI ODBIJAJU DA VAKCINIŠU DECU! Srpska doktorka nam je objasnila SVE ZABLUDE koje su razlog tome!

- U Tutinu je situacija nešto bolja jer je vakcinisano 26,8 odsto djece, ali je taj procenat prošle godine bio čak 98 odsto. Zbog toga možemo konstatovati drastičan pad u imunizaciji dece i da je aplikacija MMR vakcine u Novom Pazaru i Tutinu neuspešna jer je poželjno vakcinisati 95 odsto dece - kazao je Spahić.

Da li je i koliko prijava podneto protiv roditelja koji nisu vakcinisali svoju decu u Zavodu za javno zdravlje ne znaju, dok u novopazarskom Prekršajnom sudu kažu da im je “pao sistem i da ne mogu da provere te podatke dok se ne otkloni kvar”.

(Espreso.co.rs / Sandžačke.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.