POČELO NEVREME U SRBIJI! Loznica potopljena, u Gornjem Milanovcu pada grad, lopatom se čisti led! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook / Nikola Mitrovic

čuvajte se!

POČELO NEVREME U SRBIJI! Loznica potopljena, u Gornjem Milanovcu pada grad, lopatom se čisti led! (FOTO)

Jako nevreme, praćeno velikom količinom grada, zahvatilo je danas po podne selo Gornji Branetići, kod Gornjeg Milanovac

Objavljeno: 18:27h

Jaka kiša pala je u Loznici koji minut pre 16 časova i izazvala poplavu na mnogim ulicama u centru grada. Zbog obilnih padavina izlile su se šahte, a neka dvorišta su prekrivena fekalijama iz kanalizacije.

Među najkritičnijim mestima je naselje Stara varoš, gde su privatne kuće najugrošenije zbog izlivanja kanalizacije. U ovom delu grada, gde su do skora bile ušorene porodične kuće, poslednjih godina niču višespratne zgrade, koje se povezuju na staru kanalizacionu mrežu, što dodatno otežava život onih koji su nastavili da žive u svojim kućama.

VELIKA OLUJA STIŽE U BEOGRAD! Meteorolozi upozoravaju da nas čeka veliko nevreme!

- Nekada je preko puta bila porodična kuća u kojoj su živela tri člana, a sada je zgrada sa dvadeset i više stanova. Isto je i sa zgradom koja je nikla dvadeset metara dalje, a u krugu od sto metara u izgradnji su još dve nove sa pet spratova. To sve ne može da podnese mreža koja je postavljana pra više decenija - jada se jedan od žitelja Ulice Zeke Buljubaše.

Građani kažu da nije retka pojava da građevinski radnici posle završenog radnog dana operu mešalice za beton i kolica, a da sav cementni mulj završava u kišnoj kanalizaciji. Zbog toga su mnoge zapušene i ne mogu da prime vodu kada padne jača kiša.

Nevreme i u Zapadnoj Srbiji, kod Gornjeg Milanovca lopatama razgrću led. Jako nevreme, praćeno velikom količinom grada, zahvatilo je danas po podne selo Gornji Branetići, kod Gornjeg Milanovac.

Grad je pričinio veliku štetu na voću, ali i ratarskim kulturama, rekao je za Glas zapadne Srbije, Sreten Žižović iz zaseoka Trnaci.

Grad je bio veličine graška, a u pojedinim mestima i malo krupniji.

Obilni pljuskovi zahvatili su nešto posle 16 sati Čačak i Lučane. U Čačku su zbog velike količine kiše bile poplavljene ulice, jer kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.