MI SMO OVCE ZA ŠIŠANJE! Neki proizvodi u beogradskoj Ikei su 10.000 DINARA skuplji nego u nemačkim Ikeama! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Printscreen Ikea.com

šta se dešava?

MI SMO OVCE ZA ŠIŠANJE! Neki proizvodi u beogradskoj Ikei su 10.000 DINARA skuplji nego u nemačkim Ikeama! (FOTO)

Ono što nas je posebno zainteresovalo, jesu cene Ikeinih proizvoda u našoj zemlji i u nekoj od evropskih, razvijenih zemalja

Objavljeno:

Dugo očekivano otvaranje robne kuće Ikea u Srbiji, ove nedelje je obradovalo sve ljuditelje njihovih proizvoda u našoj zemlji. Na dan otvaranja, formirali su se veliki redovi kako kupaca, tako i onih radoznalih, koje ni trenutne visoke temperature nisu sprečile da dođu i vide kako izgleda dugo očekivana Ikea i šta se to nudi.

BILI SMO U IKEI PRE SVIH: Našli smo stvar od 50 dinara, pobegli od one od preko 1.000 EVRA! (FOTO)

SRBI NAGRNULI U IKEU KAO DA JE DŽABE! Pitali smo ih ŠTA SU KUPILI - i tu su smo ih baš zatekli! (VIDEO)

Kako je situacija u zemlji takva, da se kupovina nameštaja,i ostale opreme za kuću dugo i brižljivo planira, a većina se na nju odlučuje isključivo u nuždi (kada je već nešto polomljeno ili pokvareno) nije bilo puno onih koji su se odlučili da nešto pazare. Većina se odlučila za razne, jeftine "džidža-bidže" koje im možda čak i ne trebaju, ali ne ide da iz noovotvorene robne kuće odu praznih ruku.

REPORTER ESPRESA SA KUPCIMA U IKEI: Srbi u redovima čekali da pazare, A OVO SU IM PRVI UTISCI! (VIDEO)

OVA ŽENA JE PRVI KUPAC U SRPSKOJ IKEI: Kupila je nešto za šta nijedan muškarac u redakciji nije čuo! (VIDEO)

Ono što nas je posebno zainteresovalo, jesu cene Ikeinih proizvoda u našoj zemlji i u nekoj od evropskih, razvijenih zemalja. Odlučili smo da to bude Nemačka, upravo zbog velikih plata, koje njenim stanovnicima omogućavaju luksuz da neplanirano, nakon primljene mesečne zarade, opustoše Ikeu. Naravno, naišli smo na mnogo pristupačnije cene nego u našoj verziji ove robne kuće. Izgleda da je došlo do zabune, jer su cene u Ikea Srbija formirane kao da imamo nemačku mesečnu zaradu, a mi smo, miljama daleko od toga...

Evo nekih proizvoda koji su nam posebno zapali za oko:

1.Pisaći sto

foto: Printscreen/Ikea.com

U Nemačkoj za pisaći sto HEMNES potrebno je da izdvojite 199 evra, dok isti sto kod nas košta 29.999 dinara. Razlika u ceni - "samo" 6.166 dinara.

foto: Printscreen/Ikea.com

2. Bračni krevet

foto: Printscreen/Ikea.com

Bračni krevet Brimnes u Nemačkoj košta 319 evra, dok je isti takav u Srbiji 48.999 dinara. To znači da ćete kod nas za isti krevet morati da date 10.794 dinara više.

foto: Printscreen/Ikea.com

3.Garderober

foto: Printscreen/Ikea.com

Garderober UNDREDAL u Nemačkoj košta 299 evra, dok je njegova cena u Srbiji 44.999 dinara. Razlika - 9.189 dinara.

foto: Printscreen/Ikea.com

4.Trpezarijski sto

foto: Printscreen/Ikea.com

Trpezarijski sto INGATORP, koji može da se produžu u nemačkoj Ikei košta 249 evra, dok je kod nas 39.999 dinara. Razlika u ceni - tričavih 10.178 dinara.

foto: Printscreen/Ikea.com

5. Dvosed za baštu

foto: Printscreen/Ikea.com

Na sajtu Nemačke Ikee dvosed za baštu KUNGSHOLMEN / HÅLLÖ košta 298 evra, dok je isti takav na sajtu Ikea Srbija 38.594 dinara. Iako razlika u ceni nije značajna kao kod prethodnih proizvoda i iznosi 2.904 dinara, za naše uslove ovaj iznos je i te kako veliki.

foto: Printscreen/Ikea.com

6. Komoda za televizor

foto: Printscreen/Ikea.com

Komoda za televizor LIATORP u Nemačkoj košta 896 evra, dok je ista takva kod nas 120.996 dinara. Reklo bi se da u dosadašnjoj pretrazi imamo pobednika, jee je ovaj proizvod u Srbiji skuplji 13.686 dinara u odnosu na isti takav u Nemačkoj.

foto: Printscreen/Ikea.com

Ovo su samo neki od jeftinijih proizvoda na koje smo naišli na sajtu Nemačke Ikee. Po kom pravilu se formirala cena za iste proizvode u Srbiji, za sada ostaje nepoznato. Ipak, ostaje nam mogućnost da čekamo razne akcije i popuste, pa možda i mi "ugrabimo" nešto po nižoj, realnijoj ceni za naše uslove.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.