NAJVEĆA SRPSKA BRUKA! Dina živi od invalidske penzije, a plaća ALIMENTACIJU bivšem mužu koji je USPEŠAN BIZNISMEN!
Foto: Facebook/Dina Galorini

ŠTA IMAM OD TOGA ŠTO SAM ĆERKA HEROINE?

NAJVEĆA SRPSKA BRUKA! Dina živi od invalidske penzije, a plaća ALIMENTACIJU bivšem mužu koji je USPEŠAN BIZNISMEN!

Oni koji su me lomili na mom putu, nek' im je na čast. Ja ću se boriti do kraja, baš kao moja majka - kaže Dina

Objavljeno: 17:03h
Suzana Trajković

Braniću Srbiju i kad budem mrtva.

Pre 18 godina kod sela Ljubenić kraj Peći poginula je Ljiljana Žikić Karađorđević, pesnikinja i dobrovoljac Vojske Srbije, a upravo ove reči izgovorila je kad je krenula na KiM.

foto: Privatna arhiva

Do zadnjeg daha branila je svoju otadžbinu. Nije ni slutila šta će se 18 godina kasnije dogoditi. Ni slutila nije da će njena ćerka, potomak heroine SFRJ- a biti prepuštena sama sebi, na milost i nemilost Srbije, zakona i bezakonja.

Dina Galorini, ćerka srpske lepotice i heroine danas živi od invalidne penzije pokojne majke Ljiljane Žižić Karađorđević, koja iznosi 30.000 dinara mesečno. Od tog novca, kako kaže devojka koja je pritom i student, mora da plaća alimentaciju za sedmogodišnjeg sina, koji je nakon razvoda ostao kod njenog bivšeg supruga.

foto: Privatna arhiva

- Godinama sam ćutala. Nisam želela da izlazim u javnost i govorim o svojim problemima. Moj bivši suprug i njegova porodica su uspešni, imaju svoju formu "Beton blok", a ja ih plaćam alimentaciju od svoje crkavice! - kaže Dina i objašnjava šta je bila kap koja je preklila čašu i zbog koje je odlučila da i javno progovori.

- Na Fesjbuku sam videla snimak u kom se vidi Dragomir Karić, narodni poslanik i zamenik predsednika PSS-BK koji je otišao u obilazak njihove firme i obećao im pomoć. Oni će dobiti veću halu i proširiti biznis. Dobijaju sve subvencije i benefite. I sad pitam - šta sam ja dobila? Šta ja imam od toga što sam ćerka jedne heroine? Šta imam od toga što je moja majka život dala za svoju otadžbinu? - pita se Dina, i nastavlja da priča o tome kako je, kako tvrdi isterana iz porodičnog doma Stanojević i toga kako je ostala bez deteta, koje danas ima pravo da viđa jednom nedeljno.

foto: Facebook/Dina Galorini

- Nisam ni znala da je moj muž podneo zahtev za razvod. Samo su mi kratko rekli da napustim kuću, iako je moj sin tada imao samo tri meseca. Jednog dana moja svekrva je, iako sam tad još dojila sina došla iz radnje sa veštačkim mlekom. Pitala sam je šta će joj, a ona mi je rekla da beba mora da se navikava na njega ćemo se mi uskoro razvesti.

foto: Privatna arhiva

Tada sam imala samo 19 godina, nikoga pored sebe da mi pomogne, i shvatila sam ono najgore za svaku majku - da ću ostati bez deteta.

- Pošto su imućna porodica, tražili su da dobiju starateljstvo nad detetom. Naravno, starateljstvo su dobili jer nisam imala ni posao niti neku nekretninu. Milan se posle razvoda prijavio u Udruženje za samohrane roditelje i tužio me za alimentaciju, koju nisam imala od čega da platim.

foto: Privatna arhiva

- Jednom sam bez novca bila tri meseca i tako izostala sa plaćanjem tri alimentacije. Ponovo su me tužili i tražili da idem u zatvor na dve godine.

foto: Privatna arhiva

Samo zahvaljujući mojoj teta Ljiljani koja me je odgajala nisam završila iza rešetaka, jer je ona pozajmila novac da bih ga ja isplatila.

- Da se moj suprug nešto pita, ovo se ne bi desilo. Možda bi mi čak i dao starateljstvo nad detetom jer zna da ga volim više od svega na svetu. Ipak, njegova porodica je u sve umešala prste pa tako jedna studentkinja iz Beograda finansijski "gura" njihov porodični biznis.

- Borim se da što pre završim fakultet i osamostalim se, Imala sam mnogo uspona i padova, ali se sada ponovo vraćam "sedlo". Sada sam završna godina master studija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Planiram da nađem posao i zatražim starateljstvo. Jedino što želim jeste da budem sa svojim sinom.

A oni koji su me lomili na mom putu, nek' im je na čast. Ja ću se boriti do kraja, baš kao moja majka - zaključuje Dina.

foto: Facebook/Dina Galorini

Njen bivši suprug kaže da je s njom u korektnim odnosima, ali da ga cela priča oko alimentacije ne zanima:

- Ja sam i na sudu rekao da mi ne treba alimentacija. Sud je odredio minimalni iznos, ispod toga ne može - kratko je prokomentarisao Miloš za Espreso.co.rs.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.