SLIKA RATKA MLADIĆA NA ZIDU SRPSKE CRKVE: Ovaj detalj će šokirati i najveće Srbende! (FOTO)
Foto: SPC

sveti ratko!

SLIKA RATKA MLADIĆA NA ZIDU SRPSKE CRKVE: Ovaj detalj će šokirati i najveće Srbende! (FOTO)

Srbi su jedinstveni, nema šta!

Objavljeno:

Episkop australijsko-novozelandski g. Siluan posetio je krajem jula misionarsku parohiju Svetog proroka Ilije u Kuber Pidiju u Južnoj Australiji. "Kako je i sam život u ovom gradiću udaljenom nekoliko stotina kilometara od Adelajda jako zanimljiv i drugačiji, tako je i život naše srpske zajednici u ovom delu Australije poseban. Jedna od tih posebnosti jeste svakako i podzemni hram posvećen Svetom proroku Iliji" - objavila je SPC na svom sajtu. Ova malena srpska zajednica je 30. jula zajedno sa svojim Episkopom proslavila hramovnu slavu, navode iz crkve, a u izveštaju koji je objavila svima je upao u oko jedan detalj.

Naime, na zidu ovog srpskog hrama u dalekoj Australiji okačena je slika Ratka Mladića.

foto: SPC

Ratko Mladić bio je general i komandant Vojske Republike Srpske u periodu od 1992. do 1996. godine. Bio je oficir Jugoslovenske narodne armije od 1965. do njenog raspada 1992. Optužen je pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju za ratne zločine koji uključuju genocid, saučesništvo u genocidu, zločin protiv čovečnosti i kršenje običaja ratovanja. Od 1996. do 2011. godine nije bio dostupan javnosti. Uhapšen je 26. maja 2011. godine u selu Lazarevu kod Zrenjanina.

Iako ga deo Srba doživljava kao heroja, neupitno je da njegova slika ne bi trebalo da "visi" na zidu crkve. Ili se ne slažete?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.