SRPSKE ŠKOLE SE PRETVORILE U JAVNE KUĆE! Snimaju spotove u njima, prave svadbe, da li to iko KONTROLIŠE? (VIDEO)
Foto: printscreen/youtube

neprimereno!

SRPSKE ŠKOLE SE PRETVORILE U JAVNE KUĆE! Snimaju spotove u njima, prave svadbe, da li to iko KONTROLIŠE? (VIDEO)

Slučajevi koji su šokirali Srbiju

Objavljeno:

U vreme opšte besparice, kada direktori škola nemaju novca da obezbede krede i sapun u toaletima, izdavanje školskog prostora postalo je značajan izvor prihoda u osnovnim i srednjim školama.

Godinama unazad, direktori izdaju fiskulturne sale za ekipne sportove što značajno puni kasu obrazovne ustanove, izdaju se učionice za časove jezika, neke škole izdaju i kuhinje, pa čak i hodnike!

Lokacija dodatno utiče na cenu prostora, tako da je najjeftiniji sat 1.200, a najskuplji 3.000 dinara.

Evo u koje se još svrhe, i kako izdaje školski prostor, a mi smo se zapitali da li iko vodi računa o tome i ko je odgovoran za nedavne događaje koji su sve šokirali!

DOZVOLE NEOPHODNE

Da bi škola izdala prostor, neophodna je saglasnost Republičke direkcije za imovinu. Odluku donosi školski odbor, koji upućuje zahtev Direkciji za imovinu, a ona od Ministarstva prosvete traži mišljenje da li bi se u tom slučaju ugrozila bezbednost dece ili normativ prostora.

Nedavno smo doživeli i to da gledamo uživo na Fejsbuku performans igračica u donjem vešu na prvom auto skupu koji je organizovan u Prokuplju, i to, ni manje ni više, nego u dvorištu gimnazije, jedne od najstarijih i najprestižnijih škola u Prokuplju!

foto: Printscreen/facebook

Nakon što su se pojavili negativni komentari, a informacija objavljena u medijima, snimak je uklonjen.

foto: Printscreen/Facebook/Udruženje ekstremnih sportova Toplice

Devojke su se polivale vodom i prale automobile!

Evo i najave na Fejsbuk stranici grada Prokuplja za ovaj "spektakl":

Ovde možete pogledati kako je to izgledalo:

Romska svadba u dvorištu osnovne škole

Još jedan slučaj urušavanja institucije škole desio se ubrzo nakon ovog događaja, isto u Prokuplju, na samo stotinka metara od dvorišta Gimnazije gde se održavao auto skup, u dvorištu osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko" gde je organizovala romska svadba. Dvorište škole pretvoreno je u mesto za okupljanja svatova, koji su uz romsku muziku, ples i igru ostali do večernjih sati.

foto: Vladimir Sporčić

DJ KRMAK U OSNOVNOJ ŠKOLI U SMEDEREVU

Takođe, spot za pesmu muzičara di-džej Krmka, sa erotskim elementima, provokativno obučenom “profesorkom” i učenicima statistima, snimljen je u Osnovnoj školi “Dimitrije Davidović” u Smederevu.

foto: PRINTSCREEN / YOUTUBE / OFFICIAL CHANNEL DJ KRMAK

Dok neki smatraju da je posredi urušavanje ugleda te ustanove, direktorka škole nije smatrala da je reč o skandalu, pravdala se da nije znala kakav spot je u pitanju ali je uskoro podnela ostavku na mesto direktora.

JELENA KARLEUŠA U KARLOVAČKOJ GIMNAZIJI

Setimo se i događaja iz 2008, kada je Jelena Karleuša, odevena u oskudni crni čipkani veš i haltere, snimala spot za pemu "Tihi ubica" u kojem se meškolji se po crvenoj posteljini u krevetu postavljenom u svečanoj sali Karlovačke gimnazije, dok su se u pozadini videli oslikani zidovi stari više od sto godina.

foto: Printscreen/youtube/Jelena Karleuša

Provokacija na koju su folk pevačica i njeni producenti izvesno računali snimajući takav spot je upalila, ali ne kako su se nadali: i nastavnici i učenici, te veliki broj Novosađana, zgroženi su ovakvim ruženjem najstarije srpske gimnazije i tvrde da je to ništa drugo do rušenje ugleda škole za malo novca.

Direktor Karlovačke gimnazije Rade Zejak tvrdi da on nije znao za snimanje spota, niti ga je odobrio, te da je naknadno tražio od producentske kuće „Visual infinity“ da ne objavljuju spot, jer je sniman bez dozvole škole.

Iako se među profesorima i učenicima čuje da je snimanje bio isključivi dogovor direktora sa producentskom kućom, Zejak tvrdi da je za sve saznao naknadno.

Đaci, roditelji i profesori Karlovačke gimnazije pokretali su peticiju za zabranu emitovanja spota, oglašavao se i vojvođanski sekretar za obrazovanje i kulturu Zoltan Jegeš, koji je govorio da je reč o skrnavljenju svetinje i da će ceo slučaj ispitati inspekcija.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.