DECA SU SAMA UZELA ZASTAVU SNS, JA SAM IM REKAO "NEMOJTE", A ONI... Kakvo saopštenje naprednjaka!!!
Foto: FB Perica Krstić

šta reći?

DECA SU SAMA UZELA ZASTAVU SNS, JA SAM IM REKAO "NEMOJTE", A ONI... Kakvo saopštenje naprednjaka!!!

Na slici pored dece su i njihovi roditelji

Objavljeno:

Povodom fotografije koja je nastala na izletištu na Seličevici, gde mlade fudbalerke Mašinca drže zastave SNS-a, lider te partije u Gadžinom Hanu Goran Stoiljković kaže da su deca "spontano i samovoljno" uzela stranačka obeležja da bi se slikala za Fejsbuk. On se ironično zahvalio redakciji Južnih vesti što je pisala o ovom slučaju, konstatujući da niko ne bi čuo za manifestaciju koju Opština godinama organizuje da bi promovisala izletište Crkvište.

Stoiljković, koji je takođe na fotografiji, kaže da su sa devojčicama iz niškog kluba koje drže zastavu, uslikani i pojedini roditelji. On tvrdi da su zastave na izletište doneli aktivisti SNS, a da su ih deca iz Mašinca uzela samoinicijativno jer, kako su mu kazali, "cene rad predsednika Aleksandra Vučića".

NAPREDNJACI ZLOUPOTREBILI DECU! Pionirke FK Mašinac naterali da poziraju sa zastavom SNS!

- Na fotografijama su stranačke zastave koje je neko od aktivista članova izbacio gore na planinu, ali stranka nije uradila ništa da nametne zastave, već su deca sama uzela. Ja sam im rekao "nemojte zastave", ali su oni rekli da hoće da se slikaju sa njima, da poštuju predsednika Aleksandra Vučića i da hoće da imaju to za svoj Fejsbuk nalog - rekao je Stojiljković.

On ističe da nije bilo namere da se deca iskoriste za političku propagandu, a takođe je kazao i da je dobro što su Južne vesti pisale o fotografiji koja je nastala na Seličevici.

- Ja želim da vam se zahvalim što ste to objavili, jer niko od medija nije hteo da izađe i da vidi šta se organizuje. Mi to godinama pokušavamo da radimo i napravimo izletište Niša, koje je udaljeno 5 km od grada, a Zaplanje je na 5 km i to može da bude izuzetno lepo mesto - dodao je Stoiljković.

Predsednik Opštine Saša Đorđević (SPS), čiji komentar novinari nisu prošle nedelje uspeli da dobiju, kazao je da ne zna ništa o zastavama SNS jer je, kako je kazao, na proslavu Svetog Ilije stigao tek popodne.

Podsetimo, odgovornost za to što su maloletne članice ženskog fudbalskog kluba Mašinac fotografisane sa zastavom vladajuće stranke nije preuzeo ni njihov trener Perica Krstić.

Iako je i on na fotografiji, tvrdio je da nije video da deca drže zastave, a pravdao se i da ne zna za zakonske odredbe koje zabranjuju korišćenje dece u svrhu političke promocije, kao i zabranu mešanja politike u sportske aktivnosti.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.