KO SE NE ODAZOVE IDE U ZATVOR 3 MESECA! Ovako izgledaju prvi pristigli pozivi za vojsku! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

VULIN SE NIJE ŠALIO

KO SE NE ODAZOVE IDE U ZATVOR 3 MESECA! Ovako izgledaju prvi pristigli pozivi za vojsku! (FOTO)

U Vojsci Srbije kažu da je trenutno oko 500 pripadnika rezervnog sastava koji se obučavaju na vojnim poligonima

Objavljeno: 17:21h

Ako mislite da se pomahnitali Vulin šalio – nije. Pozivi za višednevne vojne vežbe već su počeli da stižu na naše adrese. Sliku ispod šalje čitalac Info žurnala koji je potvrdio autentičnost.

Od ponedeljka su u Leskovcu počeli da se dele novi pozivi na jednodnevne i više dnevne vojne vežbe prema posebnim planovima i rasporedima vojnim obveznicima u rezervnom sastavu koji su odslužili vojni rok sa oružjem.

Ovako izgleda poziv na višednevne vojne vežbe.

ŽENE, UVODI SE OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE! Sve dame u Srbiji ispod 50 godina moraće da se ODAZOVU NA OVO!

U pozivu se navodi da će pojedine vežbe trajati i do 15 dana, a za one koji se ne odazovu zaprećena je kazna od 10.000 do 50.000 dinara ili tri meseca zatvora, piše Jugmedia.

U Vojsci Srbije kažu da je trenutno oko 500 pripadnika rezervnog sastava koji se obučavaju na vojnim poligonima i da se radi o ljudima koji imaju završenu srednju stručnu spremu i za koje je procenjeno da u slučaju ratnog ili vanrednog stanja mogu da budu u ulozi podoficira.

foto: Vladan B.

Ukoliko su u stalnom radnom odnosu, sve vreme će im biti plaćeno, poslodavac je u obavezi da im isplati punu platu, što mu kasnije iz Ministarstva odbrane refundiraju.

Sve žene u Srbiji mlađe od 50 godina moraće da prođu obaveznu obuku za davanje prve pomoći i postupanje u vanrednim situacijama, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

foto: Dejan P.

– Sve radno sposobne žene u Srbiji biće pozivane na vežbe iz prve pomoći, civilne zaštite i postupanja u slučaju požara, poplava i zemljotresa. Sa druge strane, dame koje su već služile vojsku, ići na obuku pod oružjem, kao i njihove muške kolege. Kada ovaj predlog bude zakonski regulisan, svi građani Srbije će, bez obzira na pol, biti dužni da se odazovu pozivima za vojnu i civilnu obuku – poručio je ministar Vulin i dodao da je uloga žene u civilnoj zaštiti i odbrani od velikog značaja za našu državu.

(Espreso.co.rs / Info Žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.