SRBIJO, VULINE, STIDITE SE! Vojnici nose raspale čizme, moraju da ih lepe selotejpom!
Foto: Kurir

A KAŽU DA NIJE TAKO!

SRBIJO, VULINE, STIDITE SE! Vojnici nose raspale čizme, moraju da ih lepe selotejpom!

Srpski vojnici, osim što imaju mizerne plate, dodatno su poniženi jer su prinuđeni da nose pohabane uniforme, još iz doba JNA, i razvaljene cokule

Objavljeno:

Srpski vojnici, pored toga što primaju mizerne plate, prinuđeni da godinama nose pocepane uniforme i poderane čizme, koje čak lepe selotejpom!

Osim toga što plata profesionalnog vojnika iznosi bednih 35.826 dinara, i što im se ne isplaćuje noćni i prekovremeni rad, pripadnici VS poniženi su i na taj način što nose pohabanu odeću i obuću. I dok se oni muče, najavljeno je da će biti zaposleno još 1.000 komunalnih policajaca, koji prosečno zarađuju 56.000 dinara.

Narod PLAČE, a ministri se UBIŠE OD SMEHA sa sve svećama u rukama?! ŠTA VAM JE TO TOLIKO SMEŠNO NA OBELEŽAVANJU OLUJE? (FOTO)

- Godine 2011. uvedena je nova uniforma M10, s digitalnom šarom. Međutim, u jedinicama se i dalje najčešće koristi stara M93, pa čak i M03, koju je svojevremeno radila „Proizvodnja Mile Dragić“. M10 vojnici nose samo kada idu na paradu ili kada obavljaju neke specijalne zadatke. Čuvaju je, jer ne mogu da dobiju novu ako je pocepaju na terenu - objašnjava za Kurir Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, koji kaže da su starešine po pravilniku o uniformama dužne da vojnicima obezbede nov komplet na svake dve godine.

foto: Kurir

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno rekao da vojnici „više nemaju one grozne čizme koje smo u JNA nosili“, već da svi imaju dva-tri para novih, Antić kaže da to nije tačno.

- Ja nosim čizme stare deset godina. Nisu one grozne, malo su novije, ali vojnici mahom nisu te sreće i nose upravo one iz JNA. U magacinima ima samo brojeva 48 i 49, ili pak 39. S rezervistima je situacija još gora. Oni što su pozivani prethodnih meseci na vežbe sve vreme su bili u svojim patikama.

foto: Kurir

Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane, kaže da „ne vidi nijedan razlog, osim neznanja i nesavesnog trošenja budžeta, da vojnici nemaju uniforme“.

- Stanje u vojsci prati opšte stanje u društvu, a to je besparica, nemaština i nizak životni standard. Ova vlast ne razume ni potrebe sistema odbrane, a još manje potrebe profesionalnih pripadnika vojske, i vojsku koristi samo i isključivo u marketinške svrhe.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.