SRBIJA ZA VIKEND U CRVENOM: U ova TRI srpska grada BIĆE NAJPAKLENIJE!
Foto: EPA

goreće nebo

SRBIJA ZA VIKEND U CRVENOM: U ova TRI srpska grada BIĆE NAJPAKLENIJE!

Ovi gradovi su rekorderi

Objavljeno: 07:39h

Niš, Smederevska Palanka i Ćuprija po svemu sudeći biće najtopliji gradovi za vikend, gde bi temperatura mogla da bude čak 42 stepena Celzijusa!

Već godinama unazad ovi gradovi čuveni su po visokim temperaturama tokom leta, kada obično budu izmerene više temperature vazduha nego u ostalim mestima u Srbiji.

Primera radi, Smederevska Palanka drži apsolutni srpski rekord kada je 24. jula 2007. godine izmereno 44,9 stepeni Celzijusovih. I ove godine je u Palanci izmereno 40 stepeni, i to 11 jula.

Od danas će u čitavoj zemlji briti proglašen i crveni meteoalarm, kada se vreme smatra da je opasno. Prognozirane vremenske pojave mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu, ali i da budu opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Danas do 39

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo vreme, s temperaturom do 39 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 14 do 24 stepena, a najviša dnevna od 36 do 39 stepeni. I u Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo, uz slab vetar. Najniža temperatura biće 24, a najviša dnevna 38 stepeni.

(Espreso.co.rs / Blic / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.