Skandalozna izjava ministarke za kulturu: Ne znate da li da plačete ili da se smejete posle ove njene rečenice!
Foto: Youtube printscreen

kakvi su to aršini?

Skandalozna izjava ministarke za kulturu: Ne znate da li da plačete ili da se smejete posle ove njene rečenice!

I dok iz novinarskih udruženja tvrde da je medijski konkurs u Vranju sproveden loše, iz gradske uprave drže svoju stranu priče

Objavljeno:

Optužbe da lokalne vlasti finansijama favorizuju medije koji su im bliski, dok one ostale "kažnjavaju" nije zaobišla ni Vranje.

Više od dve trećine budžeta na konkursu su dobile lokalne televizije kojima javnost pripisuje bliskost s vlastima, preneli su mediji.

Od oko 118 hiljada evra, koliko je predviđeno za medije, televizija koja postoji tek oko godinu dana dobila je recimo 51.000 evra. Oni drugi, koji kritikuju vlast, zbog tema koje pišu dobili su iznos od 1.000 evra.

U znak protesta su, kako izveštava Al Džazira, iz "Vranjskih" odbili novac, a novac neće uzeti ni lokalni "OK Radio" kome je dodeljeno oko 1.800 evra.

I dok iz novinarskih udruženja tvrde da je medijski konkurs sproveden loše, iz gradske uprave drže svoju stranu priče.

foto: Youtube printscreen

Gradska većnica Zorica Jović kaže da je zakonska procedura validna i da "ne možemo da ulazimo u to ko je zadovoljan a ko nije".

A onda je ista većnica objasnila kako je "vrsta medija" uticala na raspodelu koja nije bila ravnomerna, i kako troškovi portala i televizija nisu isti:

- I vi sami vidite da vi morate da izađete na teren, i ponesete kameru, i da vas pođe dvoje, troje, četvoro, zavisno od teme i terena, a za portal se uglavnom informacije prikupljaju telefonom, nas dnevno pozovu po sto puta, dobiju informaciju, rečenicu ili dve, i od toga naprave tekst - objasnila je ona TV ekipi koja je radila prilog o ovom diskutabilnom konkursu.

foto: Youtube printscreen

(Espreso.co.rs / AlDžazira)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.