NE ODUSTAJU! Hrvatska ponovo blokira uvoz robe iz Srbije!
Foto: Fonet

ZAR OPET?

NE ODUSTAJU! Hrvatska ponovo blokira uvoz robe iz Srbije!

Ova država je pre nekoliko dana proširila spisak voća i povrća koje mora da prođe fitosanitarni nadzor na granici, ako dolazi iz trećih zemalja u koje se ubraja i Srbija

Objavljeno:

Zagreb takse za kontrolu voća i povrća povećao je čak 22 puta, što našu hranu čini preskupom za hrvatsko tržište. Manevarski prostor Srbije je sužen, ali ovaj potez neće ostati bez odgovora Beograda, saznaje „Politika”.

Najnovijom odlukom da promeni pravilnik o inspekcijskom nadzoru i poskupi naknade za kontrolu hrane koju uvozi, Hrvatska je pokazala da ne odustaje od ekonomskog patriotizma, ali u ovom slučaju i preko leđa srpskih poljoprivrednika.

Novi ombudsman Pašalić: Slučaj Savamala je završen!

Ova država je pre nekoliko dana proširila spisak voća i povrća koje mora da prođe fitosanitarni nadzor na granici, ako dolazi iz trećih zemalja u koje se ubraja i Srbija.

Odredila je i nove cene taksi koje su 22 puta više od dosadašnjih – umesto 90 kuna (12 evra) sada ih naplaćuju 2.000 (270 evra). Jasno je kako će se nove mere odraziti na zemlje iz regiona koje nisu članice Evropske unije, pre svega Srbiju, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu, jer je na proširenoj listi praktično sve voće i povrće koje se gaji na ovim prostorima i izvozi iz Srbije.

(Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.