Aleksa se ubio, UTVRĐENO JE DA SU ZAPOSLENI U ŠKOLI PRAVILI PROPUSTE, ali priča je dobila GORAK KRAJ (FOTO)
Foto: Facebook

neko mora da odgovara! ili ne?

Aleksa se ubio, UTVRĐENO JE DA SU ZAPOSLENI U ŠKOLI PRAVILI PROPUSTE, ali priča je dobila GORAK KRAJ (FOTO)

Borba Aleksinih roditelja koja traje već šest godina dobila je tužan epilog

Objavljeno: 13:12h

2011. godine dogodila se tragedija koja je zapanjila Srbiju. Dečak Aleksa Janković iz Niša izvršio je samoubistvo skokom sa zgrade nakon višemesečnog maltretiranja u školi.

Osnovna škola "Sreten Mladenović Mika" koju je Aleksa pohađao i njena bivša direktorka Suzana Popović Ickovski osuđene su na kazne od 500.000 i 50.000 dinara zbog slučaja tragično nastradalog dečaka.

Iako mesecima nisu reagovali na sve ono što je Aleksa preživljavao, to su bile jedine kazne za ljude koji su odgovorni što se jedan mladi život prerano ugasio.

Aleksina majka, Dragana, aktivni je borac u prevenciji nasilja među vršnjacima. Pokrenuta je inicijativa za Aleksin zakon, ali i do danas ništa nije urađeno.

Danas se Dragana ponovo oglasila na Fejsbuku jer i pored brojnih dokaza za smrt malog Alekse niko neće odogovarati, a borba koja traje već šest godina dobila je tužan epilog. Naime, iako su utvrđeni brojni propusti zaposlenih u školi, zbog zastarelosti slučaja niko neće snositi odgovornost!

I uprkos borbi Aleksinih rroditelja da nadležnima ukažu na sve propuste, i kada je konačno utvrđeno da ih je bilo i previše, očajni roditelji dobili su odgovor da i pored svih utvrđenih činjenica nastupa zastrelost!

Tako je i revizija ovog slučaja bila uzaludna.

Aleksa je otišao zauvek, a oni koji su doveli do toga da dete digne ruku na sebe i dalje su na svojim radnim mestima slobodni da to urade opet!

Troje nasilnika, od njih sedam koji su maltretirali Aleksu, presudom Višeg suda za maloletnike u Nišu pravosnažno su osuđeni maksimalnim kaznama - vaspitnim merama što podrazumeva pojačan nadzor Centra za socijalni rad.

Nasilnici su na kraju školske godine dobili petice iz vladanja! Aleksi je ocena iz vladanja smanjena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.