DA LI ĆE OVO PREVAZIĆI BEOGRAD NA VODI?! Karićev grad niče usred Beograda! (FOTO)
Foto: Fonet

gradonačelnik odobrio

DA LI ĆE OVO PREVAZIĆI BEOGRAD NA VODI?! Karićev grad niče usred Beograda! (FOTO)

Kompanija BK grupa saopštila je da je projekat „Tesla grad“ na korak od realizacije u Makiškom polju

Objavljeno:

To je, kako se navodi u saopštenju kompanije Bogoljuba Karića, dogovoreno na sastanku u Gradskoj skupštini sa gradonačelnikom Sinišom Malim, gradskim urbanistom Milutinom Folićem i predstavnicima BK grupe.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo rešenjem, pogotovo što će to biti na prostoru Makiša gde ima i šume, koja će biti oplemenjena parkovskim delom, navode u saopštenju . Siniša Mali je, kako se dodaje, sugerisao da se u tom delu grada razradi i projekat nacionalnog sportskog stadiona, koji bi takođe gradila BK grupa.

foto: Fonet

Na sastanku u Gradskoj skupštini je analizirana i dinamika radova. Zajedniči stav je da se godišenje gradi minimum 100.000 poslovnog i stamebnog prostora, a da na ovoj lokaciji „Tesla grad“ ima ukupno oko 800.000 kvadratnih metara građevinskih objekata, navodi se u saopštenju. “Tesla grad“ u Makišu je, kako piše, samo deo projekta koji je Bogoljub Karić ponudio svim gradovima u Srbiju u kojima je sedište okruga, naravno u nešto manjem obimu, zavisno do stvarnih potreba i mogućnosti svakog grada koji prihvati ovaj projekat.

foto: Dado Đilas

“Izgradnja u Makišu, zapravo je vraćanje sampouzdanja nekad svetski poznatih srpskih građevinskih firmi, koje su gradile širom evropskog, afričkog i azijskog kontinenta. A „Tesla grad“ u Makišu biće gradska celina po ugledu na slične koje postoje u Singapuru, Honghongu, ali i u drugim velikim svetskim finansijskim centrima”, piše u saopštenju.

foto: Fonet

"„Tesla grad“ je, zapravo, jedan od onih projekata koji doprinosi jačanju srpske ekonomije i ubrzava reforme koje je predsednik Aleksandar Vučić, kao premijer počeo, a sada kao šef države nastavlja i na međunarodnom planu. Svet će nas onoliko ceniti koliko uspemo da što pre vratimo Srbiji i onu ekonomsku snagu koju je imala i za koju su udareni temelji u fiskalnoj konsolidaciji i privlačenju velikih stranih investitora ne samo iz Evrope, već iz Kine i SAD, što je nesumljivo zasluga predsednika Vučića", navodi BK grupa.

(Espreso.co.rs/ Izvor: B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.