Nove monstruozne pretnje ubistvom vlasniku Adria media group Aleksandru Rodiću!
Foto: Kurir

saopštenje AMG

Nove monstruozne pretnje ubistvom vlasniku Adria media group Aleksandru Rodiću!

Ovakva pretnja ubistvom, zbog koje je advokatski tim AMG podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica, samo je posledica hajke Pinka, Informera i Srpskog telegrafa

Objavljeno:

Posle dvomesečne hajke na Aleksandra Rodića i „Adrija medija grupu“ (AMG), koju sprovode mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića, visoki državni funkcioneri i funkcioneri SNS, a tokom koje se koriste najstrašnije izmišljotine i govor mržnje, na Kurirov portal stigle su nove pretnje ubistvom upućene predsedniku AMG.

„Halo, Rodiću... Doći ću tamo u redakciju i ubiću te u ime Alekse Vučića. Jesi me čuo? A i sve vas u redakciji ću umlatiti čekićem!“, navodi se u poruci - komentaru koji je poslat na sajt Kurira.

Ovakva pretnja ubistvom, zbog koje je advokatski tim AMG podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica, samo je posledica hajke Pinka, Informera i Srpskog telegrafa, kao i ministara i funkcionera SNS, u kojoj se Aleksandar Rodić svakodnevno naziva „ustašom“ ili „šiptarskim plaćenikom“.

foto: Stefan jokić

Da podsetimo, sredinom juna Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam, direktno je, iz zatvora, u nedeljniku Ekspres (koji je u vlasništvu Vučićevog kuma Gorana Veselinovića) najavio Rodićevo ubistvo, precizirajući da će ono biti realizovano u saobraćajnoj nesreći ili smrtonosnim trovanjem.

Tužilaštvo tada nije reagovalo, niti odlučilo da pokrene proces povodom ovakvih skandaloznih izjava. Nažalost, pretpostavljamo da tužilaštvo ni u ovom, najnovijem slučaju neće reagovati. Time što tužilaštvo ne reaguje na medijske najave likvidacije Aleksandra Rodića dokazuje se da su institucije sistema u našoj zemlji potpuno uništene.

Vučićev nalog da se Aleksandar Rodić napada najmonstruoznijim lažima i govorom mržnje očigledno je izazvao otvoreni lov na njegov život.

Jasno je da je pitanje dana kada će neko zaista napasti novinare i urednike Kurira, koji hrabro rade novinarski posao otkrivanja istine - da se u Srbiji svakodnevno urušava sistem pravne države. Živimo u zemlji u kojoj jedan čovek odlučuje o progonu ljudi. Ukoliko se ovakva zloupotreba svih državnih institucija ne zaustavi, da li će sutra isti taj čovek odlučivati i o životu i smrti?

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.