VUČIĆEV BATINAŠ SA INAUGURACIJE JE ČLAN KRIMI EKIPE SALETA MUTAVOG! Šokantna tvrdnja portala "KRIK"!
Foto: Beta/Facebook/Youtube

da li je ovo moguće?

VUČIĆEV BATINAŠ SA INAUGURACIJE JE ČLAN KRIMI EKIPE SALETA MUTAVOG! Šokantna tvrdnja portala "KRIK"!

Mladić koji je na ceremoniji uslikan kako drži za ruke demonstranta je Borko Aranitović, blizak ekipi ubijenog kriminalca i narko-dilera Aleksandra Stankovića poznatijeg kao Sale Mutavi

Objavljeno:

Posle neviđenog skandala prilikom polaganja zakletve novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kad su nepoznate osobe tukle, davile i maltretirale građane, jedno od glavnih pitanja na svačijim usnama je bilo - ko su ovi ljudi pred kojima se sklanjaju i policajci?

Kako piše portal "KRIK", jedan od nasilnika koji su davili i maltretirali građane je Borko Aranitović, deo ekipe ubijenog narko-dilera i vođe huligana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi!

HOĆEŠ DA TI LUPIM ŠAMAR? Simpatizeri SNS brutalno napali novinarku Espresa! (VIDEO)

Podsetimo, ispred skupštine su napadnuti i maltretirani i novinari, a jedna od maltretiranih je bila i novinarka Espresa. Nasilnici su, pred očima policajaca, koji su gledali u drugu stranu, hvatali novinare i fotoreportere za vrat i odvlačili ih u nepoznatom pravcu.

Vučić se, podsetimo se, najpre izvinio, a potom opravdao nasilje rekavši da su „možda mogli blaže da ih uklone“, ali su to morali da urade da bi sprečili „masakr i nemire“ na svečanosti. Nije otkrio ko su nasilnici.

SNS je zatim u saopštenju ove siledžije nazvala „redari stranke“.

Mladić u svetloplavoj košulji koji je na ceremoniji uslikan kako drži za ruke demonstranta je Borko Aranitović, navodi KRIK, koji radi kao obezbeđenje beogradskih splavova i blizak je ekipi ubijenog kriminalca i narko-dilera Aleksandra Stankovića poznatijeg kao Sale Mutavi.

foto: Facebook/KRIK

Novinari KRIK-a tvrde da su, analizirajući fotografije sa ceremonije i upoređujući ih sa onima sa Aranitovićevog fejsbuk naloga, na osnovu profila, mladeža na bradi i obeležja na glavi nalik ožiljku zaključili da se radi o istoj osobi.

Detalji sa fotografija koje je Aranitović objavljivao na internetu otkrivaju njegove poslove i veze sa ljudima iz sveta kriminala i policije, piše KRIK.

Na jednoj od fotografija sa Aranitovićevog fejsbuk profila on je u „uniformi“ koje nosi obezbeđenje jednog splava – majici sa natpisom „security“ i logom ovog noćnog kluba.

Novinari KRIK-a prepoznali su Aranitovića i na snimku iz februara 2015. godine koji su zabeležile sigurnosne kamere jednog kluba u Beogradu. Snimak prikazuje Stankovićeve ljude, koji rade kao obezbeđenje kluba, kako se obračunavaju sa Zoranom Jakšićem, jednim od šefova „grupe Amerika“ – međunarodne kriminalne grupe koja švercuje kokain.

foto: Facebook/KRIK

Podsetimo, Stanković je bio vođa navijačke grupe "Janjičari", poznate po nasilnim incidentima, i tome što obezbeđuje beogradske noćne klubove i splavove.

Stanković je imao veze u policiji, piše KRIK, i nikada nije odslužio petogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen kao organizator šverca droge. Ubijen je u oktobru prošle godine.

U grupi nasilnika koji su prebili Jakšića, na osnovu karakterističnog oblika lica, novinari KRIK-a prepoznali su Aranitovića. Stajao je pored Ristića i posmatrao, da bi posle pokušao da smiri situaciju.

Aranitovićev fejsbuk profil upravo otkriva i njegovo poznanstvo sa Nenadom Vučkovićem Vučkom, pripadnikom Žandarmerije.

foto: Facebook/KRIK

Nedugo posle ubistva Saleta Mutavog u javnosti su se pojavile fotografije ovog kriminalca sa Vučkovićem u društvu. Stankoviću je data i čitulja sa tekstom „Poslednji pozdrav kumu“ potpisana sa „Vučko“.

Na fotografijama sa jedne utakmice, vide se Stanković i Vučković kako razgovaraju, a na fotografiji sa drugog događaja nasmejani i zagrljeni navijaju. Sa njima je u društvu i Stankovićev najbliži saradnik Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja, koji je u pritvoru zbog sumnje da je u januaru ove godine ubio čoveka u centru Beograda.

foto: Facebook/KRIK

„Nije nezakonito navijati“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare banalizujući ceo ovaj slučaj. Sektor unutrašnje kontrole MUP-a nije odreagovao na ove snimke.

Aranitović je na svom fejsbuk profilu objavio fotografiju na kojoj sedi zagrljen sa Vučkovičem i još jednim muškarcem.

foto: Facebook/KRIK

Na Aranitovićevom fejsbuk profilu piše da je završio srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici. KRIK je uputio pitanje MUP-u da li Aranitović radi ili je ikada radio u policiji, a iz MUP je stigao odgovor da "Aranitović nije radnik, odnosno nije zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova“.

Novinari KRIK poslali su pitanja Aranitoviću putem fejsbuka, na šta on nije odgovorio, ali je odmah nakon toga obrisao svoj nalog.

(Espreso.co.rs / Krik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.