DETE OD 5 GODINA IŠETALO IZ VRTIĆA, A NIKO NIJE PRIMETIO! Veliki incident ostavio Beograd u šoku! A vaspitačici sledi OVA kazna!
Foto: Profimedia

haos

DETE OD 5 GODINA IŠETALO IZ VRTIĆA, A NIKO NIJE PRIMETIO! Veliki incident ostavio Beograd u šoku! A vaspitačici sledi OVA kazna!

Petogodišnji dečak išetao je danas iz vrtića "Radosno detinjstvo" na Banovom brdu, a samog su ga u Požeškoj ulici pronašli policajci

Objavljeno:

Mališan je, kako je ispričao njegov otac Dinko Dolovac, najpre bio sa svojom grupom napolju, gde su se igrali.

- Kada su ušli unutra, vaspitačica im je rekla da idu da operu ruke. Međutim, on je umesto toga izašao napolje u Požesku ulicu. Kada su ga policajci videli samog, prišli su mu i pitali ga zašto je sam, a zatim ga odveli nazad u vrtić - ispričao je Dolovac za "Blic".

On ističe da se sve završilo na najbolji način.

- Kada su me pozvali iz vrtića i rekli mi šta se dogodio, nisam mogao da verujem. Šta bi bilo da se desilo najgore? - pita se on.

Kako kaže, nakon toga su ga zvali iz predškolske ustanove, gde sutra ide na sastanak.

- Rekli su mi da će vaspitačica biti suspendovana, a ja ću videti još koje mere da preduzmem - kaže Dolovac.

foto: Stock

Kako kažu u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu obavešteni su o događaju u predškolskoj ustanovi "Čukarica" i odmah je naložen inspekcijski nadzor kako bi se ispitala odgovornost zaposlenih.

- Bezbednost dece nam je na prvom mestu i činimo sve da predupredimo ovakve događaje jer rad sa decom zahteva ogromnu odgovornost svih - rekli su u Sekretarijat.

Kako dodaju, po izlasku inspekcije na teren znaće se kako je došlo do toga da šestogodišnji dečak sam izađe iz vrtića bez znanja vaspitačice i kada se utvrdi čijim propustom se to dogodilo, inspekcija će naložiti mere.

- U međuvremenu, direktorka predškolske ustanove je izdala rešenje o udaljenju vaspitačice sa rada dok se ne utvrdi pod kojim je okolnostima dete napustilo objekat vrtića. O svemu su odmah obavešteni roditelji - objašnjavaju u Sekretarijatu.

Oni dodaju da se u izjašnjenju direktorke ove predškolske ustanove navodi "da je dečak zatražio da ode do toaleta u 10:50 časova, a da ga je u grupu vratila patrola policije u 11:05 koja se zatekla u blizini. Vrata vrtića u tom trenutku nisu bila zaključana jer je druga grupa dece bila u dvorištu".

Sekretarijat kaže i da insistira na striktnom pridržavanju propisa koji se tiču bezbednosti dece tokom boravka u predškolskim ustanovama i propusti se neće tolerisati.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.