JA SAM SVOJU LJUBAV PREMA SRBIJI POKAZAO KAD SAM RATOVAO, A GDE JE BIO MINISTAR TADA? Radnici Goše ogorčeni na vlast! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

bez dlake na jeziku!

JA SAM SVOJU LJUBAV PREMA SRBIJI POKAZAO KAD SAM RATOVAO, A GDE JE BIO MINISTAR TADA? Radnici Goše ogorčeni na vlast! (FOTO)

Kakvu poruku država šale kad imamo neoverene knjižice, kad firma ne plaća plate, porez, osnovne stvari, kad nam ne date da živimo, pitaju se radnici "Goše"

Objavljeno:

Radnici Goše do sada su na po tri sata svakog dana blokirali pružni prelaz na međunarodnom železničkom koridoru Beograd - Solun. Četvorica radnika Goše počeli su i štrajk glađu.

Oni su se na tu vrstu radikalizacije odlučili nakon više od 110 dana štrajka.

RADNICI GOŠE ZAPOČELI ŠTRAJK GLAĐU: Sudski izvršitelji su u fabrici, počela zaplena!

foto: Filip Plavčić

Prema njihovim rečima, za poslednja dva meseca primili su po 100 dinara, a firma svakom od njih, na ime neisplaćenih plata, duguje izmedju 500.000 i 600.000 dinara.

PROTEST RADNIKA "GOŠE": Blokirali prugu jer im nije isplaćen novac!

foto: Filip Plavčić

Za to vreme, ministar rada Zoran Đorđević imao je originalnu poruku štrajkačima, pogotovo zaposlenima u "Fijatu".

foto: Fonet / Dragan Antonić

On je naglašavao da je svima u interesu da Fiat nastavi da radi u Srbiji i poručio je da bi zaposleni u kragujevačkoj fabrici "u svojim zahtevima trebalo da pokažu malo ljubavi prema Srbiji".

Radnici Goše su se takođe osetili prozvanim, jer se i oni, kao i kolege iz "Fijata", bore za svoja osnovna prava.

Ja sam pokazao svoju ljubav prema Srbiji kada sam ratovao u Hrvatskoj, a gde je ministar rada bio tada, pita se predsednik štrajkača u "Goši", Vujičić Milan.

foto: Filip Plavčić

On je dodao da su se mnogi štrajkači borili i ratovali kada je trebao da se pokaže patriotizam.

"Ne pecamo" se više na te provaokacije o patriotizmu. Mi smo bili patriote kada je trebalo, a sada je najlakše provocirati radnike iz udobnih fotelja, kažu nam štrajkači iz "Goše".

Situaciju sa štrajkom je komentarisao i ministar privrede Goran Knežević.

foto: FoNet

Stanje je, kako je napisao, ozbiljno, "jer svaki dan štrajka uvećava štetu i šalje pogrešnu poruku poslovodstvu "Fijata", koje čeka poziv iz Srbije kako bi se započeli pregovori."

Radnici "Goše" imali su spreman odgovor i za ministra Kneževića.

- A kakvu poruku vi šaljete kad imamo neoverene knjižice, kad firma ne plaća plate, porez, osnovne stvari, kad nam ne date da živimo, pitaju se radnici "Goše".

Nova premijerka Srbije, Ana Brnabić je takođe komentarisala situaciju u Fijatu, a izjavila je kako štrajk verovatno ima političku pozadinu.

foto: Beta / Aleksandar Stojanović

Radnici "Goše" su prokomentarisali njenu izjavu.

Premijerka je mogla da ode u fabriku tekstila, a nije mogla da produži do nas. Što i nas nije obišla, pita se jedan od štrajkača, dok drugi dobacuje kroz šalu "kako su joj fabrike sa radnicima verovatno draže".

foto: Filip Plavčić

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.