Kako će srpski turisti naplatiti štetu posle oluje na Sitoniji? Evo odgovora!
Foto: Facebook / Greek Reporter

rešenje?

Kako će srpski turisti naplatiti štetu posle oluje na Sitoniji? Evo odgovora!

Generalni konzul Srbije u Solunu, Siniša Pavić, odgovara na pitanje koje interesuje sve

Objavljeno:

Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su u ponedeljak poplave zbog obilnih padavina, sada su se vremenske prilike promenile, a srpske turiste zanima kako će i kada naplatiti štetu.

Generalni konzul Srbije u Solunu, Siniša Pavić, ukazuje da su se vremenske prilike u severnom delu Grčke promenile nabolje.

- Isplata osiguranja zavisiće od pojedinca do pojedinca, a Konzulat će pokušati da srpskim turistima izađe u susret - poručuje Pavić.

Srpski državljani u Agios Nikolaosu mogu dobiti potvrdu o šteti na vozilima.

Siniša Pavić kaže da se sa sigurnošću zna da su se vremenske prilike potpuno promenile na Halkidikiju, gde su juče na području Sitonije obilne padavine izazvale poplave.

- Što se tiče situacije sa našim turistima u smislu toga šta se dešavalo, kao i u vezi toga kakve će biti dalje mere grčkih vlasti, tu nam morate dati vremena - rekao je Pavić.

Napominje da nije lako doći do lokalnih vlasti, koje su angažovane oko situacije. Prema njegovim rečima, telefoni u konzulatu su se jutros usijali jer proveravaju veliki broj informacija.

Pavić ističe da će Konzulat pokušati da našim turistima, koji su pretrpeli materijalnu štetu, izađe u susret i da im pomogne koliko je to moguće, dok će isplata osiguranja zavisiti od pojedinca do pojedinca.

Više od 200 automobila naših turista poplavljeno je na Halkidikiju, a Jovica Matić iz Auto-moto saveza Srbije savezuje vozačima da ne pokreću automobile jer može doći do drugih kvarova.

- Šlepovi AMSS-a su već u Grčkoj, stigli su juče pre podne i pomogli jednom vozaču - kaže Matić.

Apelovao je na naše turiste da imaju strpljenja i tolerancije jer su u poplavama stradala i vozila turista drugih država.

Takođe, naveo je da srpski turisti uvek mogu da pozovu broj 1987 za sve vrste informacija i pitanja.

Kako saznaje RTS, kod privatnih službi šlepanje košta od 600 od 1.000 evra u zavisnosti od modela automobila i lokacije.

Prema rečima srpskih turista, na Sitoniji je još oblačno i vetrovito ali nema padavina. Očekuje se da do kraja dana bude sunčano.

Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su u ponedeljak poplave zbog obilnih padavina, a srpski turisti koji su odseli u jednom hotelu na Sitoniji morali su da budu evakuisani zbog izlivanja reke koja je poplavila čitav kraj.

(Espreso.co.rs/rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.