KNEŽEVIĆ (SNS) PRIMAO 10.000 EVRA OD DRŽAVE, A SAD KRITIKUJE SLABO PLAĆENE RADNIKE ZBOG ŠTRAJKA: Dok oni rade za bedu, on se bahati za sve pare!
Foto: Fonet

srbijo, tugo naša!

KNEŽEVIĆ (SNS) PRIMAO 10.000 EVRA OD DRŽAVE, A SAD KRITIKUJE SLABO PLAĆENE RADNIKE ZBOG ŠTRAJKA: Dok oni rade za bedu, on se bahati za sve pare!

Goran Knežević je do skoro primao čak 10.000 evra od države, a trenutno ostvaruje prihode od 90.000 dinara. Dok radnici traže "prosečnu" platu od 45.000 dinara, ministar teši i poziva na pregovore koji ne obećavaju..

Objavljeno: 23:00h

Štrajk radnika "Fijata" traje već tri nedelje i kako izgleda, kraj mu se ne nazire. U procepu se nalazi čak 10.000 ljudi koji će ostati bez mesečnih prihoda od kojih su i do sada jedva preživljavali.

Kriza u "Fijatu" nije zanemarljiva i egzistencija radnika je itekako ugrožena. Njihova plata je iznosila 38.500 dinara, štrajkački odbor ne želi da obustavi štrajk dok im Vlada ne zagarantuje osnovnu platu od 45.000 dinara.

foto: Printscreen/Youtube/West Gold Rain

Iz Vlade tvrde da da su radnici imali već 2 povećanja i to prošle i ove godine i da sa bonusima za Novu godinu, topli obrok i regres dođu i do 43.000 dinara.

Pošto radnici ne žele da čekaju 31. decembar kako bi jednom u godinu dana dobili bonus, odlučili su da stvar preuzmu u svoje ruke i započnu obustavu rada dok im se ne obezbede osnovni uslovi rada.

Samo su Indijci manje plaćeni od Srba! O platama radnika u Brazilu i Kini, mi možemo samo da sanjamo!

I dok se radnici ubeđuju kako "nije sve tako crno", Ministar privrede, Goran Knežević je od države do skoro primao 10.000 evra svakog meseca.

foto: FoNet

Iz perspektive ministra koji je dobijao velike pare i koji ima pozamašnu imovinu, lako je pozivati radnike da prekinu štrajk i započnu razgovore sa poslovodstvom "Fijata".

Ovo su samo neke od njegovih izjava o trenutnom štrajku u "Fijatu".

- Ovo već sve predugo traje, pa se bojim da rizikujemo odluku kompanije FKA da svoje mašine preseli u neku drugu zemlju. Jednom kada investitor donese takvu odluku, teško se vraća za sto, rekao je Knežević.

- Stoga, ne branimo mi nekog stranca u našoj zemlji na račun našeg. Mi branimo princip da nam svima bude bolje", ocenio je ministar.

- Stanje je ozbiljno, jer svaki dan štrajka štetu uvećava i šalje "pogrešnu poruku" poslovodstvu "Fijata" koje čeka poziv iz Srbije da dodje i da započnu pregovori.

Ovo su njegova trenutna primanja.

foto: Printscreen / Krik

Što se tiče imovine i nekretnina, ministar takođe ne stoji loše.

foto: Printscreen / Krik

Goran Knežević je do skoro primao čak 10.000 evra od države, a trenutno ostvaruje prihode od 90.000 dinara. Obzirom da štrajkači traže povećanje bruto plate sa 38.000 na 45.000 dinara, to znači da je njihova bruto satnica, uz standardnu 40-satnu radnu nedelju, svega 2,25 dolara.

Znači, dok radnici traže "prosečnu" platu od 45.000 dinara, ministar teši i poziva na pregovore koji ne obećavaju.

(J. J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.