NEĆEŠ TI MENE SNIMATI KAMEROM, VEĆI SAM ŠMEKER OD TEBE: Policajac usred Beograda krvnički mi je stavio lisice na ruke, a onda udario u glavu! (VIDEO)
Foto: print screen facebook / Matija Medenica

Gde mi to živimo?

NEĆEŠ TI MENE SNIMATI KAMEROM, VEĆI SAM ŠMEKER OD TEBE: Policajac usred Beograda krvnički mi je stavio lisice na ruke, a onda udario u glavu! (VIDEO)

S radovima se za sada stalo, ali puštam obaveštenje čim se nastave. Mafija, policija i neonacisti nas neće zastrašiti. Solidarnost je naša snaga

Objavljeno: 15:08h

Pre nedelju dana su navijači razrušili baraku porodice Radosavljević na Vidikovačkom vencu, a u subotu se grupa građana okupila da bi rekonstruisala tu baraku. međutim, policija i navodni vlasnik preduzeća "Zapadna Srbija", Mateja Tepeš su zaustavili radove.

NAVIJAČI SU UPALI U KUĆU U KOJOJ JE BILO DEVETORO DECE! Porušili su im krov i najavili da će doći opet, a DRŽAVA ĆUTI, NIKO IH NE ŠTITI! (VIDEO)

Preduzeće "Zapadna Srbija" je organizovalo rušenje barake porodice Radosavljević. Jedan od učesnika rekonstrukcije barake je počeo da snima događaj, budući da se Tepeš pojavio u pratnji policije koja je momentalno počela da vrši uviđaj. Građanin je zbog snimanja događaja priveden, jer se kako izgleda, policajcima to nije dopalo.

ZAŠTO SI MI DAO OTKAZ U MOMENTU KADA SAM SE PORODILA? Pismo majke koju je Željko Mitrović s tek rođenom bebom ostavio na ulici!

Policajcima su tražili da prestane sa snimanjem, a kada je on to odbio, bezrazložno su ga nasilno pretresli, ubacili u kola i krvnički mu stegli lisice na desnoj ruci, nakon čega je on priveden. U izjavama koje su policajci Stankov i Beljinac dali u stanici, njega su između ostalog lažno optužili da ih je psovao i pretio da ću ih razoružati, a jednog od stanara da im je pretio da će ih izbosti nožem.

foto: Espreso

Prenosimo njegov post u celosti:

‚‚ Danas se na solidarnoj akciji rekonstrukcije barake porodice Radosavljević, koju su pre nedelju dana razrušili rent-a-neonacisti za potrebe mafijaškog preduzeća "Zapadna Srbija", pojavila policija sa izvesnim Matejom Tepešom (desno), koji malo tvrdi da je predstavnik tog preduzeća, malo da je vlasnik (to svakako nije).

foto: Espreso

Obustavili smo radove, a ja sam uzeo da snimam, budući da se Tepeš pojavio u pratnji policije koja je momentalno počela da vrši uviđaj. Policajcima se to nije dopalo i tražili su da prestanem sa snimanjem. Pošto znam da tako nešto nemaju pravo da traže bez osnova, tj. bez toga da snimanjem onemogućavam vršenje službene dužnosti, odbio sam. Nakon nekoliko minuta ubeđivanja sam priveden.

foto: pixabay.com

Policajac Stankov (sredina, br. značke 101945) me je bezrazložno nasilno pretresao, ubacio u kola i krvnički mi stegao lisice na desnoj ruci. Shvatio sam koliko je sati pa sam ostao smiren i što se kaže kulturan. Mislim da mu se to nije dopalo. Pretio mi je da će mi pokazati da je "veći šmeker" od mene i udario me u glavu. Potom mi je pretio da će iscepati sebi košulju i namestiti mi napad na službeno lice, uperio prstom u Tepeša i rekao da će mu on biti svedok. U vožnji mi je drugi policajac na terenu, Beljinac (levo), pretio da će me goniti i službeno i privatno zato što sam ga snimao. Pre toga je kao argumente protiv snimanja rekao "nisam na svadbi" i da je "zbunjen" zbog prisustva kamere (imam sve na snimku).

foto: Espreso

Po dolasku u stanicu su me ponovo bespotrebno nasilno izvukli iz kola kao džak krompira, tako da mi se još malo useku lisice u zglobove. Pored mene, priveli su i četvoro stanara barake, ali bez tih mera poput lisica i batina. Ekipa u stanici je vrlo brzo shvatila šta se zaista dešava, pa su mi popustili i ubrzo skinuli lisice. U izjavama koje su Stankov i Beljinac dali u stanici mene su između ostalog lažno optužili da sam ih psovao i pretio da ću ih razoružati, a jednog od stanara da im je pretio da će ih izbosti nožem.

Dežurni inspektor nije popušio njihovu priču i nakon davanja izjava pušteni smo na slobodu, bez pokretanja krivičnog postupka. Po izlasku iz stanice sam od advokata i aktivista koji se već duže vreme bave ovim slučajem saznao da je "Zapadna Srbija" preduzeće koje targetira socijalno ugrožene i ranjive ljude i uz pretnje i lažirane dokumente pokušava da prisvoji njihove nekretnine. Nije isključeno da postoji dil između dela policije, opštinskih/gradskih vlasti i ove preduzetničke mafije. Protiv toga se možemo izboriti jedino solidarno i što glasnijim izbacivanjem ovakvih informacija u javnost.

foto: Marina Lopicic

Na putu do kuće sam shvatio da me boli uvo preko kog sam dobio udarac, tako da idem u Urgentni da se snimim i prikupim materijal za postupak protiv Stankova. Snimak postavljamo na net nakon što zamaglim lica dece koja su ovim potezom policije ostavljena da još jedan dan žive u baraci na kojoj su polupani svi prozori, a novi krov nije postavljen do kraja (danas su nas na pola prekinuli u postavljanju izolacije).

S radovima se za sada stalo, ali puštam obaveštenje čim se nastave. Mafija, policija i neonacisti nas neće zastrašiti. Solidarnost je naša snaga."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.