POSTIGNUT DOGOVOR: Malinari dobili veću cenu od vlasnika hladnjača!
Foto: Printscreen/youtube/Srećko Stipović

još nije zadovoljavajuće

POSTIGNUT DOGOVOR: Malinari dobili veću cenu od vlasnika hladnjača!

Predsednik Asocijacije malinara Dobrivoje Radović je rekao da to nije zadovoljavajuća cena ali...

Objavljeno: 15:03h

Proizvođači malina dogovorili su sa vlasnicima hladnjača da se sadašnja akontna cena sa 120-140 dinara po kilogramu podigne za 10 do 20 dinara. Nakon sastanka u Vladi Srbije, predsednik Asocijacije malinara Dobrivoje Radović je agenciji Beta rekao da to nije zadovoljavajuća cena ali da je važno da se "razbije dogovor otkupljivača (hladnjačara) o jedinstvenoj monopolskoj ceni".

foto: Fonet

- Rod maline je ove godine manji za 50 odsto i nama je važno da se razbije dogovor vlasnika hladnjača. A posle toga neka ponuda i tražnja odrede cenu - rekao je Radović. Dodao je da je proizvođačima malina u Srbiji jedina isplativa cena 1,83 evra odnosno 220 dinara po kilogramu, zbog čega očekuju da će smanjena ponuda "pogurati" sadašnje cene od 120-140 dinara do tog nivoa.

foto: Twitter printscreen

- Pola roda maline je prodato po sadašnjim bagatelnim cenama za keš a pola je smešteno u hladnjače po akontnim cenama od 120-140 dinara i čeka da to voće poskupi - rekao je Radović. Branje maline se na jugu Srbije i u Mačvi završilo a u ostalim krajevima Srbije će biti završeno za šest do sedam dana. Na današnjem sastanku od predstavnika Vlade bio je prisutan samo ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.