SNS HTEO DA NAS ISTERA IZ VALJEVA, RADIMO ZA CRKAVICU NA +50 BEZ KLIME! Radnici Gorenja štrajkuju zbog nehumanih uslova!
Foto: Fonet

sad je dogorelo

SNS HTEO DA NAS ISTERA IZ VALJEVA, RADIMO ZA CRKAVICU NA +50 BEZ KLIME! Radnici Gorenja štrajkuju zbog nehumanih uslova!

Radnici su tražili povećanje plate za 5.000 dinara do petka do 12 časova, inače će stupiti u štrajk - rekao nam je jedan radnik

Objavljeno:

Radnici fabrike "Gorenje Valjevo" su menadžmentu dali rok do danas da se izjasni o njihovim zahtevima, a koji se odnose na povećanje zarada i bolje uslove rada.

Uz Espreso aplikaciju ni jedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

Radnici su poručili da će stupiti u štrajk ukoliko ne ispune njihove zahteve.

ŠTRAJK U GORENJU U VALJEVU: Radnici dali menadžmentu rok do petka, proizvodnja nastavljena sinoć

Oni su već jednom prekinuli proizvodnju na nekoliko sati nezadovoljni sporazumom koji su doneli poslodavac i sindikat, pogledajte šta su potpisali:

foto: Privatna arhiva

Radnici su se pobunili nezadovoljni ovom odlukom, a evo i šta kažu:

- Hale su pretople u letnjem periodu kada su izuzetno visoke temperature. Mašine dodatno greju i veoma je teško raditi u takvim uslovima.

Inače, plate su niske, pogotovo na proizvodnim linijama. Radnici su tražili povećanje plate za 5.000 dinara do petka do 12 časova, inače će stupiti u štrajk - rekao nam je jedan radnik.

- U "Gorenju" nisu krivi Slovenci nego ovi naši Srbi, koji bi za dinar i neko zvanje sve uradili. Bonuse dobijaju polupismene poslovođe. Pre ovoga su radili na farmi, u pekarama, na građevini... A sada su neke važne ličnosti! Kriva je država zbog lošeg zakona o radu, nenormalnom rastu evra, a plate se upravljaju prema njemu- kazao je radnik fabrike.

- Da su plate 40.000 dinara sve bi bilo u redu, narod bi radio bez problema. Poslednje četiri godine je počelo da bude ovako. Plate nisu usklađene sa rastom cena nego prema evru. I sad je dogorelo! A posla nema u Valjevu.

Ovo su jako loši uslovi za rad, pogotovo kada su tropski dani. Sve ostalo je dobro. Imamo lekarske preglede, radna odela, majice, cipele, platu svakog 15. u mesecu... Ali su plate male - rekao je.

- Gradska vlast danas je organizovala sastanak sa štrajkačkim odborom. Najverovatnije žele da uguše štrajk. Predsednik opštine, Slobodan Boba Gvozdenović, je pre dolaska na vlast i prelaska u SNS, kao član pokreta za Valjevo, hteo da istera fabriku iz Valjeva - preneo nam je jedan od radnika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.