SRPSKE IGRE BEZ GRANICA: Paraolimpijka oduševila borbom za svoj grad! (FOTO)
Foto: Promo

city games

SRPSKE IGRE BEZ GRANICA: Paraolimpijka oduševila borbom za svoj grad! (FOTO)

"Potpuno smo iznenađeni pobedom. Išli smo na nju, ali je stvarno nismo očekivali", bile su prve reči oduševljenog kapitena pobedničke ekipe Barstrong stars iz Novog Sada na završetku City Games takmičenja, održanog sinoć na Palićkom jezeru

Objavljeno:

Nakon Čačka, drugi po redu 'challenger' u sklopu srpskog dela ovogodišnje City Games turneje održan je nedaleko od Subotice, a okupljena publika mogla je da navija za 6 veoma dobrih ekipa. Vodena alka, spasavanje turistkinja, trka magaraca i veslo bile su igre u kojima je bilo potrebno pokazati dovoljno sportskog duha i spretnosti kako bi se zaslužio prolaz u finale.

foto: Promo

Iako nisu imale ranijeg iskustva s igrama ove manifestacije, sve ekipe su vredno trenirale i nastojale da na najbolji mogući način dođu do više bodova. Još jednom se pokazalo da ništa nije gotovo do samoga kraja: domaći tim Sportski savez Subotice bio je u vođstvu sve do poslednje igre, vesla, kada je vođstvo i ukupnu pobedu preuzela ekipa Novog Sada Barstrong stars koja je I pobedila na ovogodišnjem takmičenju “Ja imam talenat”.

Treće mesto zauzela je Kanjiža, nakon koje redom slede ekipe iz Novog Sada Barstrong ulični trening, Sombor i Zrenjanin.

"Okupili smo se tek pre dva dana i formirali dve ekipe, nismo do poslednjeg trenutka zapravo znali ko će da igra u kojem sastavu. Nismo baš bili upoznati ni sa pravilima igara, pa smo pratili druge ekipe i učili na njihovim greškama. Ključ našeg uspeha svakako je timski duh," otkrio nam je kapiten Barstrong stars, posebno ističući jednu članicu ekipe, devojku rođenu bez ruku, našu paraolimpijku tekvondoa Dejanu Bačko. "Ceo tim je ponosan na našu Dejanu, bila je stvarno hrabra večeras i svakako važan deo naše pobede! Došli smo da se svi skupa zabavimo i steknemo neka iskustva, a vraćamo se kući s kartom za finale! Kao sportisti, uvek želimo pobedu, ali znamo i gubiti, tako da ćemo i na Zlatiboru učiniti sve da pobedimo, ali nećemo biti tužni ako nam to ne uspe."

foto: Promo

Jednako pozitivnog raspoloženja bili su i u ekipi Sportskog saveza Subotica: "Događaj je savršeno organizovan i zadovoljni smo s drugim mestom. Ovo je prvi put da igramo ove igre i sjajno smo se proveli. Naša srebrna medalja je za nas zlatnog sjaja."

Ekipu iz Kanjiže sačinjavali su sportisti iz različitih sportova, koji su dali sve od sebe. "Čestitam svojoj ekipi, kao i ekipama koje su izborile finale. Hvala i organizacijskom timu koji je priredio ovaj sjajan događaj. Svakako se vraćamo dogodine," naglasio je njihov kapiten.

City Games karavan nastavlja svoj put po Srbiji, već večeras na rasporedu je sledeći challenger u Zrenjaninu, na kome će nastupiti i ekipa Espresa. Najbolja srpska ekipa predstavljaće Srbiju na internacionalnom polufinalu u Beogradu krajem avgusta, a najbolji od najboljih potom putuju u Biograd na More, gde se 2. septembra održava veliko internacionalno finale.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.