10 Božjih zapovesti: Šta nam je u stvari Bog poručio preko Mojsija? (GIF) (VIDEO) (FOTO)

Pravoslavno tumačenje

10 Božjih zapovesti: Šta nam je u stvari Bog poručio preko Mojsija? (GIF) (VIDEO) (FOTO)

Pročitajte pravoslavno tumačenje i objašnjenje ovih zapovesti
Objavljeno:

Deset Božjih zapovesti je skup zakona koje je na Sinajskoj gori, prema biblijskom predanju, Bog saopštio Izraelcima preko Mojsija. Pročitajte pravoslavno tumačenje i objašnjenje ovih zapovesti: Srbi nemaju pojma koje praznike slave: A nekad se znalo - 1. maj, 29. novembar, 22. decembar (VIDEO) 1. Ja sam gospod Bog tvoj i nemoj imati drugih bogova osim mene. Ovo znači: Jedan je Bog, i nema drugih bogova sem Njega. Od Njega dolaze sva stvorenja, Njime žive i k Njemu se vraćaju. U Bogu je sva moć i nema moći van Božje.

Bog svakome pozajmljuje koliko hoće i uzima natrag kad hoće. Zato kad tražiš moći, traži je samo od Boga, jer Bog je izvor žive i strašne moći, i van toga izvora drugih nema. OVA SVETICA VARALA JE SVOG MUŽA, A MI JE SLAVIMO: Danas je sveta Teodora! Čim imaš dva boga, znaj, jedan od njih je đavo. A ti ne možeš služiti i Bogu i đavolu, kao što ne može jedan vo orati dve njive u isto vreme. Ne trebaju ni tebi dva boga, jer nećeš biti bogatiji no siromašniji. 2. Ne obožavaj nikakav lik rezan niti ikakvu sliku od onoga što je gore na nebu ili dole na zemlji, ili u vodi i ispod zemlje.

kad čovek obožava svoje sopstveno delo Zašto se plašimo Petka 13? Pitali smo Beograđane, ovo su njihovi horor odgovori (VIDEO)
onda je takav čovek sam sebi božanstvo, kome on žrtvuje sve. To je bolest duševna treće vrste
3. Ne uzimaj uzalud imena gospoda Boga svojega. Kad je čovek na samrti, pominji mu koje hoćeš ime, nećeš ga ohrabriti niti mu mir duši povratiti
4. Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; 6 dana radi i svrši sve poslove, a 7. dan je odmor gospodu Bogu tvojemu.
sedmi dan čuva kao SVETI za Boga tj. posvetiti ga za molitvu Bogu Kanta, lonče, voda i beba: Sve je spremno za indijsko kupanje! (VIDEO)
5. Poštuj oca tvojega i mater tvoju, da ti dobro bude i da ga dugo poživiš na zemlji.
ljubiti ih, poštovati ih, ne žalostiti ih ni rečima ni postupcima, slušati ih, pomagati im u naporima, brinuti se o njima, kada se oni nalaze u nekoj nuždi, a posebno u vreme njihove bolesti i starosti U Starom zavetu, ko vređa oca ili majku, kažnjava se smrću
6. Ne ubij.
Ne bojte se onih koji ubijaju telo (Mt. 10, 28.). Postoje i oni koji ubijaju dušu 26 stvari koje rade samo Balkanci: Ona pod brojem 18 je potpuni hit! (FOTO)
sektašenju i vrbovanju ljudi u dušegubna udruženja 7. Ne čini preljube.
kršenje supružanske vernosti i svaku nezakonitu i nečistu ljubav nužno je izbegavati sve što može uzbuditi u srcu nečiste osećaje: ružne reči, bestidne pesme i plesove, sablažnjive manifestacije i filmove, čitanje nemoralnih knjiga, pijanstvo 8. Ne kradi.
9. Ne svedoči lažno na bližnjega svoga.
Lagati znači svesno i hotimice govoriti ono što nije istina 10. Ne poželi ništa što je tuđe.
Printskrin YouTube
Zabranjuje se da se poželi bilo šta što ima bližnji, time se zabranjuje strast koja se zove zavist svetatrojica

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.