VUČIĆU, GRADI FONTANE I JARBOLE, DOK POŠTEN NAROD CRKAVA NA ULICI: Strašne reči bakice koja moli za hleb!
Foto: Pixabay

aparthejd u Srbiji

VUČIĆU, GRADI FONTANE I JARBOLE, DOK POŠTEN NAROD CRKAVA NA ULICI: Strašne reči bakice koja moli za hleb!

A vi Vučići, Mali, Vulini, Vesići i ostali gradite fontane i jarbole. Slavite "najveći ekonomski rast u novijoj istoriji", dok vam pošten narod na ulici crkava gladan, pa uskoro neće imati ko ni da glasa za vas!

Objavljeno: 08:58h

Koliko se lažna realnost koju režimski mediji stvaraju razlikuje od onog što se zaista dešava u Srbiji, svi znamo.

Ali zastanemo li ponekad da pomislimo kako je onima koji su najgore prošli u strahovladi? Kako je onima koji bukvalno nemaju šta da jedu? Koje su njihove crne misli?

Susret sa ovom realnošću doživeo je pre nekoliko dana jedan mladić, koji je posle ovo ispričao na svom Fejsbuk profilu.

Prenosimo njegove reči:

"Nemam običaj da pišem ovakve statuse jer realno - nemaju efekta. Ali me ovo posebno pogodilo. Sedoh večeras na klupu na Crvenom Krstu da uhvatim vazduh posle treninga i prilazi mi baka. Lepo obučena, očešljana. Gospođa.

- Sine, je l imaš da mi daš neki dinar, danima nemam ni za hleb da kupim. Sramota me je što ti tražim, ali nemam izbora. Gladna sam.

Preseklo me nešto u stomaku, izvadih sve ono što mi se zateklo u novčaniku u tom trenutku i dadoh joj. Ponudih baki da sedne. Kaže ona "Sine hvala ti, uvek imao sreće! Znaš, nikad nije bilo gore. Za vreme Slobe smo se nekako snalazili. I za vreme ovih posle. Ja ću uskoro da umrem, ali ne mogu na silu. Hoću da radim šta god, ali niko neće da me zaposli, matora sam. Meni žao vas mladih što ništa nemate, nemate ni posao, ni perspektivu, nemate ni penziju sutra. Nemate ništa."

Sa knedlom u grlu joj kažem držite se bako! Jer ne znam kako čoveku koji je ceo život radio, mučio se, podigao porodicu i zaslužio penziju, da pružim utehu jer nema za hleb. To je nečija majka, komšinica, tetka, baka. Može biti bilo ko od nas sutra. A vi Vučići, Mali, Vulini, Vesići i ostali gradite fontane i jarbole. Slavite "najveći ekonomski rast u novijoj istoriji", dok vam pošten narod na ulici crkava gladan, pa uskoro neće imati ko ni da glasa za vas! Srećno vam bilo i jebite se kolektivno!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.