BRUKA I SRAMOTA U BEČEJU: Samohranoj majci se srušila kuća, sa detetom živi od 14.000 mesečno A DRŽAVA ĆUTI!
Foto: Privatna arhiva

Strašno

BRUKA I SRAMOTA U BEČEJU: Samohranoj majci se srušila kuća, sa detetom živi od 14.000 mesečno A DRŽAVA ĆUTI!

Milka Blažin iz Novog Bečeja koja je samohrana majka živi u izuzetno teškim uslovima sa maloletnim detetom i starom i dementnom majkom

Objavljeno: 13:44h

U Srbiji je sve više porodica koje žive na ivici egzistencije. Teški uslovi života postali su sasvim normalna pojava u našem okruženju. Međutim, postavlja se pitanje ko je nadležan za rešavanje ovih problema?

Upravo ovakva sudbina zadesila je porodicu Milke Blažin iz Novog Bečeja koja je samohrana majka, i živi u izuzetno teškim uslovima sa maloletnim detetom i starom i dementnom majkom.

foto: Privatna arhiva

- Kuća je stara, ali ništa nije ukazivalo da će se urušiti. Sve ovo je počelo od poslednje oluje koja je zadesila ovo područje. Krov nam se urušio, kuća je počela da propada. Ovo je stvarno strašno - priča nam ona.

Međutim, njenim mukama tu nije kraj. Ova porodica živi od minimalne porodične penzije na koju dete ima pravo tokom školovanja.

foto: Privatna arhiva

- Moja porodica i ja živimo od 14.000 dinara. Nemamo finansijske mogućnosti da bilo šta preduzmemo po pitanju naše situacije. Opština Novi Bečej neće da nam pomogne, jer kako su nam rekli u socijalnom, u Novom Bečeju rade samo sa invalidima. Nijedna institucija nam nije pomogla. Majku sam zbog opasnosti od rušenja kuće prebacila kod prijatelja.

Upravo iz tih razloga kontaktirali smo Opštinu Novi Bečej, ali nikakav odgovor nismo dobili. Ni na pozive, ni na upućeni mejl.

Kako ni jedna nadležna institucija ne želi da se zabavi ovim slučajem, Milka je bila prinuđena da pomoć potraži alternativnim putem, odnosno putem društvenih mreža.

foto: Printsscreen/facebook/Milka Blažin

Na svu sreću, na vapaj očajne žene javili su se humani ljudi zahvaljući kojima je sanacija krova otpočela. Međutim, sa popravkom krova, čitava ova situacija neće biti rešena.

foto: Privatna arhiva

Problem ove porodice je mnogo dublji i veći, a to je ipak u nadležnosti državnih instituacija, ili bi bar trebalo da bud tako.

No, živimo u Srbiji, gde država ima druga posla od pomoći najugroženijima!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.