INCIDENT U RAKOVICI: Radnici došli da prskaju komarce, meštani im polupali automobile!
Foto: Profiemedia

zaparašivanje je potrebno, ali...

INCIDENT U RAKOVICI: Radnici došli da prskaju komarce, meštani im polupali automobile!

Supstance ne mogu da deluju na temperaturi višoj od 27 stepeni.

Objavljeno: 13:09h

Direktorka Zavoda za biocide Dragana Despot izjavila je danas da ta ustanova ima dovoljno vozila i sredstava za suzbijanje komaraca ali je i upozorila da im gradjani ne dozvoljavaju da rade. - Napadaju radnike, lupaju nam automobile, juče nam se to desilo i u Rakovici, pa smo morali da prekinemo akciju zaprašivanja. Zbog tog incidenta reagovala je i policija - rekla je Despot na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Skupštini Grada Beograda.

foto: Profimedia

Despot je navela da je grad nabavio nove mašine i sjajne supstance zahvaljujući kojima u Beogradu nikada nije bilo manje komaraca. Direktorka je najavila da se planiraju i dve akcije zaprašivanja iz vazduha - kod Krnjače, gde su smešteni migranti, kao i u Obrenovcu. Prema njenim rečima, akcije će biti izvedene možda već sutra ukoliko temperatura bude ispod 27 stepeni i ne bude padavina. Dodala je da supstance ne mogu da deluju na temperaturi višoj od 27 stepeni.

foto: Fonet

Gradonačelnik Siniša Mali osudio je napade na radnike i vozila zavoda, i pozvao gradjane da to ne čine jer je reč o najsavremenijoj opremi i sredstvima, koja nisu štetna ni za decu. Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije usvojen je pravilnik da se na temperaturama višim od 37 stepeni obustave svi radovi na otovrenom. Sa sednice je upućen apel gradjanima da racionalnije troše vodu jer je u rubnim delovima grada potrošnja porasla sa 150 litara na 800 po pojedincu. Sve nadležne službe pokazale su spremnost da reaguju u predstojećem periodu visokih temperatura i jake suše, što kako je naveo gradonačelnik pokazuje da je briga nadležnih o gradjanima na prvom mestu. Na sednici je rečeno i da će nadležne službe u narednih nekoliko dana nastojati da ugase žar na deponiji u Vinči koji je otkriven na dubini od 10 metara uz pomoć drona i termokamera.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.