Osma sezona međunarodnog spektakla: Počinje City Games! (FOTO)
Foto: CityGames

TAKMIČENJE!

Osma sezona međunarodnog spektakla: Počinje City Games! (FOTO)

Veoma atraktivne i nesvakidašnje igre u bazenu očekuju tamičare koji će predstavljati svoje gradove

Objavljeno: 20:28h

Nezvanični naslednici nekada veoma popularnih Igara bez granica, City games, i ove godine dolaze u Srbiju. Veoma atraktivne i nesvakidašnje igre u bazenu očekuju tamičare koji će predstavljati svoje gradove. Oni će odmeravati svoje snage u vodi a grad pobedni predstavljaće Srbiju na međunarodnom polufinalu, a svi se nadamo i finalu.

City Games kroz zabavu i sport svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče. Ove godine u međunarodnom polufinalu naći će se 12 zemalja u kojima se tokom letnjih meseci održavaju kvalifikaciona takmičenja, kaže nam autor i direktor projekta Miroslav Krzyk.

Veoma atraktivne i adrenalinske igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom.

foto: CityGames

Baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: morska alka, leteći vterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka...Ukupno je 13 različitih disciplina koje nude pregršt zabave i adrenalina za sve generacije, kaže Krzyk.

Ekipe se sastoje od 8 takmičara od kojih troje moraju biti ženskog pola a prijave se obavljaju preko službene web stranice www.city-games.com. Prvi put će rekreativni sportisti imati mogućnost da prijave svoje ekipe i predstavljaju svoju zemlju na nekom medjunaronom takmičenju ali to ne znači da se ne mogu prijaviti i već afirmisani sportisti.

Do sada smo imali prilike da na igrama vidimo Alesija Sartorija iz Italije -dvosturkog osvajača olimpijske medalje, Vladimira Gojkovića – jednog od najboljih vaterpolista sveta, Sandru Pešić – bivšu košarkašku reprezentativku Jugoslavije, Marka Pavlovića - osvajača evropskog zlata i svetskog srebra u triatlonu – kaže Krzyk.

foto: CityGames

City Games karavan kreće iz Hrvatske 1. Jula a u Srbiju stiže već 8. Jula kada će prvi gradovi odmeriti snage na bazenu u Čačku. Nakon toga 11. Jula družićemo se u Subotici, 12. Jula u Zrenjaninu, 15. Jula u Somboru i 17. jula.

u Bečeju. Nakon toga, 20. Jula na Zlatiboru najbolji će se boriti za titulu prvaka koji će predstavljati Srbiju na međunarodnom polufinalu, za koje postoji mogućnost održavanja u Beogradu. Pored predstavnika Srbije, na medjunarodno polufinale stižu ekipe iz Italije, Nemačke, Poljske, Luksemburga, Mađarske, Češke, Holandije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

foto: CityGames

Pozivaju se svi sportisti i rekreativci, kao i svi ljubitelji dobre zabave, na učestvovanje u manifestaciji i bodrenje svojih favorita. Uz timski rad i dovoljno spretnosti mogu se naći u finalu, predstavljajući svoju zemlju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.