UV ZRAČENJE NA MAKSIMUMU, PAZITE SE: Preko dana toplotni udar, a uveče totalan preokret!
Foto: Stefan Jokić, Zorana Jevtić

vreli talas

UV ZRAČENJE NA MAKSIMUMU, PAZITE SE: Preko dana toplotni udar, a uveče totalan preokret!

Do kraja juna će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 33 do 38 C, a u četvrtak i petak ponegde i do 40 C

Objavljeno:

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplije, dok je popodne i uveče u planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Vetar uglavnom slab, južni i jugoistočni, u toku noći na jugu Banata i u donjem Podunavlju u pojačanju.

Jutarnja temperatura od 17 stepeni do 22 C, najviša dnevna od 30 do 36 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

foto: Shutterstock

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije uz uglavnom slab južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 22 C, najviša dnevna oko 36 C.

Svim hronično obolelim i osetljivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolje.

Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja, kao i smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

foto: Stock

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do kraja juna će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 33 do 38 C, a u četvrtak i petak ponegde i do 40 C.

Nivo UV zračenja je vrlo visok (crven) u celoj zemlji dok je u Sjenici i na Kopaoniku ekstremno visok nivo. Budite oprezni kad izlazite napolje!

U četvrtak u planinskim, a u petak uglavnom u severnim i zapadnim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

U subotu na severu i zapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima uz prolazno naoblačenje svežije, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.