KAKO VAS, BRE, NIJE SRAMOTA? I KOME IDU OVE PARE? Vlast daje 3 MILIONA NAŠIH EVRA ZA JARBOLE!
Foto: BETA MILOS MISKOV, ILUSTRACIJA ESPRESO.CO.RS

da neće i da svira?

KAKO VAS, BRE, NIJE SRAMOTA? I KOME IDU OVE PARE? Vlast daje 3 MILIONA NAŠIH EVRA ZA JARBOLE!

Cilj je, prema nadležnima, da se u društvu stekne običaj postavljanja i poštovanja državne zastave. Ili je pak u pitanju pljačkanje već osiromašenih građana?

Objavljeno: 14:44h

Novoizbarani predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, došao je na još jednu u nizu "genijalnih" ideja šta može biti još jedan od prepoznatljivih simbola Srbije i Beograda.

Niame, posle fontane na Slaviji koja je prema najvišim čelnicama vlasti, "atrakcija Beograda i nešto što će nas izdvajati i po čemu će nas prepoznati u svetu", oni su rešili da još malo "izmuzu" budžet i građane "ugradnjom novih jarbola".

Za fontanu otišlo dva miliona evra, za jarbole će tri!

Naime, na predlog novog predsednika iz budžeta će biti izdvojen novac za 11 jarbola. Jedan će biti visok 120 metara, dok će ostalih 10 biti visine 30 metara.

PAJTIĆ OBJASNIO: Debeli jarbol od 120 metara, mokra fontana kojoj ne možeš da priđeš - ŠTA BI FROJD DAO DA VIDI OVO!

Pored Saudijske Arabije, Severne Koreje, Tadžakistana i Turkmenistana i Srbija dobiti svoj "ponos i diku" - jarbol visok čak 120 metara.

Na proleće 2018. godine na jarbolu na Ušću vijoriće se srpska trobojka, a vrh gradske vlasti, kao i predsednik (na čiju inicijativu je i pokrenuta izgradnja istog) smatraju da će to biti još jedna atrakcija Beograda, kao i da će se na taj način negovati kult zastave.

Da li je to baš tako? Da li je bitinije da imamo jarbol ili zdavu decu i normalne uslove u bolnicama?

DA LI JE MOGUĆE DA SMO OVOLIKI MAGARCI? Fontanu kao na Slaviji možete kupiti kod Kineza 10 PUTA JEFTINIJE! (FOTO)

Ako smo i mogli da nađemo bar neko objašnjenje za pevajuću i prelivajuću fontanu, za jarbol će to ići malo teže. Po svemu sudeći, vlast u Srbiji i Beogradu smatra da je pametnije imati "atrakcije" i davati milione i milione evra na besmislene projekte nego obezbediti lečenje deci, srediti bolnice, povećati plate, penzije...

Građani već na društvenim mrežama negoduju zbog gradnje jarbola, smatrajući da je to nepotrebno trošenje novca i još jedno bahaćanje vlasti, iliti način na koji će demonstrirati svoju neograničenu moć... Takđe, postavlja se pitanje:

Dok nam pacijenti umiru po bolnicama, BG dobija preskupu, nepotrebnu fontanu! Status koji će razbesneti sve koji još uvek imaju mozak!

"Okle pare rođaci?"

I dok se deca leče sms porukama, jarbol i fontana će "krasiti" Beograd.

Zašto se na primer ne bi roditeljima i učenicima izašlo u suret i dodelili besplatni udžbenici? *Ma kakvi, jarbol će ipak biti visko 120 metara i videće se iz svih delova grada - to je bitnije!

Zašto se tim novcem ne bi pomoglo socijalno ugroženima koji su primorani da se hrane u narodnim kuhinjama? *Pa jasno je zbog čega - oni ne privlače turiste u Srbiju.

Šta je sa svim porodicama koje su izbačene iz svojih domova, jer su izvršitelji rešili da obogate svoj džep? Zar nije moglo da se s tim novcem pomogne ljudima koji su završili na ulici? *Kome su još oni bitni?

Šta mislite da li je za tri miliona evra moglo da se sredi bar pet bolnica koje su najblaže rečeno u katastrofalnom stanju?

Čini se da je po onima na vlasti stanje u državi perfektno i da građani ne brinu brige... Jer oni u svojim foteljama nemaju muka - sigurno!

Kada su oni ironični, hajda da budemo i mi. Kako je napisao jedan tviteraš, možda će jarbol imati i dodatne funkcije - zamerite se državi i oni vas okače na jarbol... A i ako ćemo u EU jarbol nam je preko potreban, jer koja još država je uspela da postane članica Evrospke unije a da nema jarbol?!

Obzirom da je svaki projekat koji je osmislila Vlada Srbije u poslednje vreme "problematičan", možemo da očekujemo da i jarbol preliva kao fontana ili da zapeva... Ništa nije isključeno, složićete se.

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.