ŠTA BI? Održana iznenadna vežba snaga za hitno delovanje Vojske! (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

kao grom iz vedra neba

ŠTA BI? Održana iznenadna vežba snaga za hitno delovanje Vojske! (FOTO)

U pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje koja će se realizovati do 27. juna na više lokacija u Srbiji

Objavljeno:

Po naređenju načelnika Generalštaba Vojske u subotu počela je provera operativnih sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, u pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje koja će se realizovati do 27. juna na više lokacija u Srbiji.

foto: Ministarstvo odbrane

- Za vreme trajanja provere biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije. U okviru vežbovnih aktivnosti biće realizovano rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a proveravaće se i osposobljenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmeštaja jedinice - navodi se.

foto: Ministarstvo odbrane

U saopštenju se dodaje i da je cilj provere sagledavanje stepena osposobljenosti i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i pretnje po bezbednost.

foto: Ministarstvo odbrane

- Provera operativnih sposobnosti počela je uzbunjivanjem dela jedinica Specijalne brigade, koje se nalaze na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru, i intervencijom ka ugroženom objektu. U nastavku je izvršena provera snaga za intervenciju ka ugroženim objektima na bazi ”Jezerska Mahala“, posednutom objektu ”Gornji Vrtogoš“, kao i na bazi ”Jug“ uz angažovanje snaga ojačanja sastavljenih od specijalnih timova koji su vazdušnim putem preveženi sa Vlasinskog jezera na bazu ”Jug“.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.