UMESTO STARIH I DRNDAVIH, KONAČNO STIGLI NOVI: Najmađi školarci voziće se u ovakvim autobusima! (FOTO)
Foto: Shutterstock, ilustracija

NOVITETI!

UMESTO STARIH I DRNDAVIH, KONAČNO STIGLI NOVI: Najmađi školarci voziće se u ovakvim autobusima! (FOTO)

Sva sedišta imaju bezbedonosne pojaseve, ulazi se samo na prednja vrata, ali postoje i bezbedonosna vrata u zadnjem delu vozila

Objavljeno:

Deca predškolskog i školskog uzrasta u Beogradu od danas će moći da se voze u osam novih školskih autobusa koji su namenjeni prevozu na ekskurzije i od njihovih domova do škole i nazad.

8 SATI BEZ VODE I HRANE: Drama u vozu za Bar, putnici GLADUJU, ima i dece! (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će do polovine jula škole na raspolaganju imati još četiri autobusa.

"Ovo su najbezbednija vozila u floti GSP-a, koja će se u saradnji sa opštinama koristiti za decu koja duže putuju do škole, ali i za ekskurzije, aktivnosti dece u predškolskim ustanovama i dece sa posebnim potrebama", rekao je Mali.

On je na primopredaji vozila ukazao da je to veliki iskorak za Gradsko saobraćajno predueće (GSP), kao rezultat strategije Grada Beograda da se povećava ukupan kvalitet saobraćaja u prestonici.

"U protekle dve godine nabavljeno je 65 novih autobusa, sada i 12 školskih. Do kraja godine na beogradske ulice stiže i 30 novih, zglobnih autobusa čime pokazujemo da jasnom strategijom poboljšavamo kvalitet saobraćaja u našem gradu, i koje nećemo odustati", najavio je Mali.

Gradonačelnik Beograda dodao je da su novi autobusi napravljeni u domaćoj firmi iz Novog Sada, čime Grad Beograd podstiče razvoj domaće privrede.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da će se tih 12 autobusa koristiti za ekskurzije i druge aktivnosti do početka nove školske godine, a da će se od 1. septembra koristiti za prevoz dece od kuće do škole i nazad.

"Sva sedišta imaju bezbedonosne pojaseve, ulazi se samo na prednja vrata, ali postoje i bezbedonosna vrata u zadnjem delu vozila. Sva vozila su klimatizovana što samo ukazuje da povećavamo nivo usluge i bezbednosti za našu decu", rekao je Nikodijević, a preneo Beoinfo.

Firma "Feniks bus" iz Novog Sada koja je proizvođač novih školskih autobusa predala je te autobuse Javnom komunalnom preduzeću GSP "Beograd" na upotrebu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.