NASTAVLJA SE PRITISAK DIKTATORA: Vučić kontroliše REM kao i sve državne institucije!
Foto: Stefan Jokić

AMG PODNELA KRIVIČNE PRIJAVE

NASTAVLJA SE PRITISAK DIKTATORA: Vučić kontroliše REM kao i sve državne institucije!

U novoj prijavi podnetoj REM kompanija zahteva da ovo nezavisno telo u skladu sa svojim ovlašćenjima hitno zakaže vanrednu sednicu Saveta kako bi se ovim televizijama izrekle odgovarajuće mere zbog zloupotrebe nacionalnih frekvencija

Objavljeno:

"Adrija medija grupa" (AMG) i njen predsednik Aleksandar Rodić bili su prinuđeni da Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu podnesu krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Saveta Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) Gorana Karadžića i još pet članova zbog sumnje da su nesavesnim radom u službi omogućili televizijama s nacionalnom frekvencijom Pink i Hepi da vode brutalnu kampanju i medijski linč protiv naše kompanije i njenog vlasnika.

Naime, navedeni članovi REM nisu reagovali na brutalnu kampanju koju je Televizija Pink vodila i u novembru 2015. pa sve do januara 2016, kao ni na ovu najnoviju hajku, koja se vodi proteklih nedelja. Sve to ukazuje da aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić drži pod svojom kontrolom i sam REM, kao i sve državne institucije.

U vreme prve kampanje protiv naše kompanije 2015. i 2016. godine "Adrija medija grupa" podnela je ukupno sedam prijava zbog medijskog linča, ali umesto adekvatne reakcije, REM je tada odlučio da TV Pink i Studiju B samo usmeno ukaže da mediji ne smeju da se zloupotrebljavaju, čime su im praktično dali dozvolu da nastave s grubim kršenjem zakona!

- Usmeno ukazivanje nije jedna od mera koju Zakon o elektronskim medijima predviđa, pa ni ovde navedeni tadašnji predsednik i članovi REM nisu smeli da je izreknu u situaciji kad su utvrdili da su televizije Pink i Studio B prekršile zakon - navodi se u krivičnoj prijavi AMG koja je podneta. Zbog nove medijske hajke i linča, kao i svega prethodno navedenog, "Adrija medija grupa" je ponovo dostavila prijave REM protiv televizija Pink i Hepi, na kojima se danima na najbrutalniji način urušava ugled Aleksandra Rodića i svih zaposlenih u njegovoj kompaniji.

- U više emisija "Ćirilica" na TV Hepi, kao i u mnogim formatima TV Pink, koji su predloženi kao dokazi uz prijavu, Aleksandar Rodić je označen kao kriminalac, a dnevne novine Kurir kao reketaški dnevni list.

- Emisije koje su pobrojane u prijavi očigledno nisu imale za cilj da informišu javnost, već isključivo da se beskrajnim ponavljanjem neistinitih informacija Aleksandru Rodiću povredi čast, ugled i ljudsko dostojanstvo, uz kršenje pretpostavke nevinosti, a kompaniji brutalno naruši poslovni ugled. Pritom, ni na jedan način Televizija Pink nije omogućila podnosiocu prijave da se izjasni o teškim optužbama, već je, naprotiv, uživo u programu suđeno i presuđeno.

U novoj prijavi podnetoj REM kompanija zahteva da ovo nezavisno telo u skladu sa svojim ovlašćenjima hitno zakaže vanrednu sednicu Saveta kako bi se ovim televizijama izrekle odgovarajuće mere zbog zloupotrebe nacionalnih frekvencija.

Redakcija dnevnog lista Kurir

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.