ON JE DRŽAVNI PRVAK IZ PANČEVA ČIJA JE PRIČA UZDRMALA SRBIJU: Povredilo me što profesori šire laži o meni! (FOTO)
Foto: WIKIPEDIA COMMONS, Fejsbuk / Nikola Bulatovic

TRAŽI PRAVDU!

ON JE DRŽAVNI PRVAK IZ PANČEVA ČIJA JE PRIČA UZDRMALA SRBIJU: Povredilo me što profesori šire laži o meni! (FOTO)

Nikola Bulatović, državni prvak iz matematike se još uvek dvoumi da li da podnese tužbu protiv škole, ali će svakako kontaktirati sve nadležne institucije poput ombudsmana i ministarstva

Objavljeno:

U pančevačkoj gimnaziji "Uroš Predić" došlo je do opšteg haosa prilikom izbora đaka generacije, pošto je umesto glavnog favorita, državnog prvaka iz matematike Nikole Bulatovića, izabran sin jednog od profesora ove škole!

U finalu izbora, između ove dvojice maturanata, više od polovine nastavničkog veća se uzdržalo od javnog glasanja. Nikola Bulatović je posle svega odlučio da uputi prigovor prosvetnoj inspekciji na ovakvu odluku.

NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA! Profesorov sin izabran za đaka generacije u Pančevu umesto državnog prvaka!

Sa druge strane, direktor gimnazije je za medije izjavio kako je odabrani učenik generacije maturant koji je imao mnogo uspeha.

- Po pravilniku koji je donet pre četiri godine za izbor učenika generacije nije ni potrebno da većina na sednici Nastavničkog veća glasa. Većina prisutnih se, kod ovog glasanja, uzdržala. U kolektivu, međutim, sazreva ideja da je štetno birati učenika generacije jer onda oni koji ne budu izabrani budu jako razočarani, objasnio je direktor škole.

foto: WIKIPEDIA COMMONS

Nikola Bulatović, učenik pančevačke gimnazije i državni prvak iz matematike ne krije da je razočaran celom situacijom.

- Razočaran sam jer bi gimnazija trebalo svojim primerom da đake uči principijelnosti i pravičnosti, a ne suprotno. Ono što me je naročito razočaralo je što su određeni profesori (i to isključivo oni koji mi nisu ni predavali ili koji imaju direktan interes, poput razrednog starešine izabranog) počeli da šire laži po društvenim mrežama i komentarima na portalima, poredeći dostignuća mene i odabranog učenika, svesno izostavljajući mnoštvo podataka. Postoji još jedna devojka za koju smatram da bi podjednako zaslužila titulu, i koja je daleko uspešnija od njega, a nju takođe izostavljaju iz svih izjava, objašnjava Nikola za Espreso.

Bulatović kaže kako razume da škola želi da sačuva obraz, ali mu nije najasnije zašto se onda služi lažima.

- Ako škola stoji iza svog izbora onda ne razumem čemu izmišljanje. Želeo sam da izostavim konkretna poređenja iz poštovanja prema odabranom, ali biću prinuđen da i sa stvarnim rezultatima izađem u javnost ukoliko nastave.

Nikola ima planove da upiše fakultet u Srbiji, ali je razočaran celokupnom situacijom u zemlji.

- Planiram da upišem softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu tako da skorije planove za odlazak nemam, ali nakon završetka studija sam gotovo ubeđen da neću ostati u Srbiji.

Još uvek se dvoumi da li da podnese tužbu, ali će svakako kontaktirati sve nadležne institucije poput ombudsmana i ministarstva.

(J. J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.