KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ČLANOVA REM: Medijski linč na Kurir i Rodića u toku, nadležni ćute o lažima na Pinku i TV Happy!
Foto: Adria Media Group

NAJGRUBLJA ZLOUPOTREBA NACIONALNE FREKVENCIJE

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ČLANOVA REM: Medijski linč na Kurir i Rodića u toku, nadležni ćute o lažima na Pinku i TV Happy!

Kompanija Adria Media Group podnela je prijavu Regulatornom telu za elektronske medije REM protiv televizije Happy zbog emisije "Ćirilica", koja je emitovana na ovoj televiziji 12. 6. 2017. godine, zbog laži koje su na račun poslovanja Adria Media Group i njenog vlasnika Aleksandra Rodića izneli gosti ove emisije

Objavljeno:

Iako je tema navedene emisije bila "Medijska situacija u Srbiji", u čitavoj emisiji gosti su iznosili teške optužbe o dnevnom listu Kurir, vlasniku Aleksandru Rodiću i njegovoj porodici, pri čemu ih je voditelj Milomir Marić više puta podsticao. Na ovaj način grubo je prekršen zakon i zloupotrebljena je nacionalna frekvencija za iznošenje laži protiv Aleksandra Rodića u interesu pojedinaca.

KompanijaAdria Media Group podnela je i krivične prijave protiv predsednika i članova REM zbog postojanja osnovane sumnje da su kršenjem Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga nesavesno postupili. Naime, tokom i nakon medijskog linča 2015. godine na televiziji Pink i televiziji Studio B, kada su iznošene brutalne uvrede i laži o dnevnom listu Kurir i njegovom vlasniku Aleksandru Rodiću, REM je, po prijavi Adria Media Group, samo usmeno ukazao ovim televizijama da su prekršile zakon i nisu zakonski sankcionisali ovakvo njihovo ponašanje.

S obzirom na to da se ista situacija ponavlja i sada, kompanija Adria Media Group podnela je krivične prijave protiv svih odgovornih u ovom regulatornom telu. Svedoci smo da se i sada već danima vodi orkestrirana kampanja i iznose brutalne uvrede i laži na račun dnevnog lista Kurir i njegovog vlasnika Aleksandra Rodića, između ostalih, ponovo na televiziji Pink, kao i prethodnog puta.

Medijski linč i orkestrirana kampanja protiv dnevnog lista Kurir i njegovog vlasnika Aleksandra Rodića traju već danima, a posebno su intenzivirani nakon što je javnosti saopštio da će se politički angažovati i nakon serije tekstova objavljenih u Kuriru koji kritikuju rad predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih saradnika.

Dnevni list Kurir će i dalje nastaviti da objektivno izveštava o svim temama koje su u interesu građana Srbije.

ZLOUPOTREBA INSTITUCIJA: Izvršna vlast koristi Poresku upravu da vrši pritisak na Kurir i kompaniju Adrija Medija Grupa, slede krivične prijave!

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.