Demanti Univerziteta "Džon Nezbit" na tekst "Ovo su školarine na privatnim fakultetima u Srbiji"
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

reakcija

Demanti Univerziteta "Džon Nezbit" na tekst "Ovo su školarine na privatnim fakultetima u Srbiji"

Prenosimo demanti ove institucije

Objavljeno: 13:53h

Na portalu Espreso (www.espreso.co.rs) u nedelju, 11. juna, objavljen je tekst pod naslovom „KO ZA OVO IMA NOVCA? Ovo su školarine na privatnim fakultetima u Srbiji“, sa nepotpunim i netačnim podacima o troškovima školovanja na Univerzitetu „Džon Nezbit“ (ranije „Megatrend“).

S obzirom na činjenicu da naša ustanova od svog osnivanja - a posebno u uslovima socioekonomske krize – nastoji da se ponaša društveno odgovorno, da punih pet godina omogućuje besplatan upis i školovanje na prvoj godini studija na svim svojim fakultetima i visokim školama, da ima razrađen sistem nagrađivanja odiličnih studenata i druge vidove finansijske potpore dobrim studentima slabijeg materijalnog stanja, molimo vas da objavite sledeće:

Upis na sve naše fakultete i dalje je besplatan, a školarina za prvu godinu studija na fakultetima sa sedištem u Beogradu je 500 evra, na fakultetima sa sedištem izvan Beograda od 330 do 430 evra u dinarskoj protivvrednosti, a ne 1500 do čak 3500 evra, kako stoji u vašem tekstu. („Na Megatrend univerzitetu školarine se kreću od 1.500 evra do čak 3.500 koliko ćete morati da izdvojite ukoliko želite da studirate umetnost i dizajn”).

Na deset od dvanaest naših fakulteta, zavisno od mesta u kojem je sedište i prirode naučno-obrazovnog procesa, školarina za ostale godine studija (II-IV) iznosi od 665 do 1500 evra u dinarskoj protivrednosti i može se platiti u deset mesečnih rata. Samo na dva specijalizovana fakulteta (Fakultet za umetnost i dizajn i Fakultet za civilno vazduhoplovstvo) školarina iznosi 2500 evra (u dinarskoj protivrednosti) i takođe se može platiti u deset rata.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.