TERORISTA ILI LUDAK? Neko je namerno presekao gasovod u Aleksincu, deca otrovana plinom!
Foto: Zorana Jevtić

prebačeni u bolnicu

TERORISTA ILI LUDAK? Neko je namerno presekao gasovod u Aleksincu, deca otrovana plinom!

U Aleksincu je trenutno uviđaj, zbog sumnje da je došlo do curenje plina iz ulične mreže u Ulici Karađorđa Petrovića

Objavljeno: 13:23h

U kliniku za dečje interne bolesti u Nišu, primljeno je četvoro dece uzrasta između 15 i 16 godina, zbog sumnje da su se otrovali plinom.

Dvoje odraslih je pušteno na kućno lečenje, nakon pregleda i opservacije u ambulanti klinike za endokrinologiju. Oni nisu imali ozbiljne tegobe.

N. N. lice namerno je na dva mesta preseklo gasovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića rekao je za ''Novosti'' zamenik osnovovnog javnog tužioca u Aleksincu Ivan Mitrović. – Radi se o već otkopanom vodu gasovoda na kojem je radilo preduzeće Jugorosgas. Gasovod je bio presečen na dva mesta i iscurila je značajna količina gasa. Policija je uradila uviđaj. Zaustavljeno je curenje gasa veoma brzo i nema opasnosti za građane. Uskoro će gasovod biti ponovo zatrpan.

- Dva dečaka i dve devojčice, primljeni su noćas pod sumnjom na trovanje plinom. Oni su se žalili na glavobolje i osećaj gušenja ali na prijemu, prema nalazu dežurnih kolega, nisu bili vitalno ugroženi. Hospitalizovani su na odeljenju pulmologije radi opservacije i praćenja i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri bili su uredni. Pod kontrolom su i stabilni su. Biće preventivno urađene i dodatne analize zbog čega su zadržani na Klinici - kaže dr Gordana Kostić sa Dejče interne klinike u Nišu.

Kako "Alo!" nezvanično saznaje, stanari jedne kuće prijavili su 8. marta da su se čule dve eksplozije iz uličnog kanalizacionog šahta. Nakon provere je utvrđeno da nije bila u pitanju eksplozivna naprava niti da je bilo drugih inkriminisanih radnji pa se posumnjalo da je u pitanju bilo plin. Međutim, 11. juna u večernjim časovima je ponovo prijavljeno curenje plina pa je obaveštena policija koja obavlja uviđaj.

Pratimo njihovo stanje i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri pacijenata bili su uredni - kaže dr Gordana Kostić sa Dečje interne klinike u Nišu.

(Espreso.co.rs/Alo.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.