POSETILI SMO EKOLOŠKU BOMBU U KRNJAČI! Građani su OČAJNI a niko ništa ne preduzima! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

širenje zaraza

POSETILI SMO EKOLOŠKU BOMBU U KRNJAČI! Građani su OČAJNI a niko ništa ne preduzima! (FOTO)

Bili smo u Krnjači da ispitamo slučaj ekološke bombe koja iz godine u godinu zgražava meštane i tera ih u očaj

Objavljeno:

Beograd, divni grad i prestonica lepe Srbije, obiluje atrakcijama koje zabavljaju stanovnike i turiste koji žele da otkriju njegove čari. Sada je opremljen i spektakularnom fontanom na Slaviji koja okuplja pažnju svih građana.

Megutim, kada zađete malo u predgrađa, možete naiće na razne, isto tako spektakularne probleme, koji se vuku iz godine u godinu, i koje niko ne rešava.

Dok vlast šminka centar grada i diči se u svetu kako je Beograd prestonica vredna pažnje, građani lome automobile na rupama koje nikako da budu zakrpljene, guše se u fekalijama koje im prolaze ispred kućnog praga, i tome slično.

EKOLOŠKA BOMBA U KRNJAČI! Kanal prepun đubreta, građani se guše, NIKO NE REAGUJE! (FOTO)

Sa takvim jednim problemom suočava se celo naselje Krnjača, koje broji čak 23.000 stanovnika.

foto: Filip Plavčić

Sporan je kanal Kalovita, egzotičnog naziva, ali nimalo egzotičnog izgleda.

Naime, ovaj kanal prolazi kroz celo naselje, u njega se ulivaju fekalije i septičke jame, a sve to je začinjeno ogromnom količinom smeća i kreće se dalje ka Dunavu.

Kanal je uzak, a dubinu je običnom posmatraču nemoguće oceniti zbog količine đubreta koje pluta po vodi i kojim je zatrpan ceo kanal, ali i obale oko njega.

Činjenica je, duž celog kanala oseća se smrad, što samo svedoči o đubretu i količini zaraza koje se tamo roje. A kada mu se približite, zateknje vas zastrašujuć pruzor - automobilske gume, flaše i bukvalno najrazličitije smeće koje možete da zamislite, nalazi se na sve strane.

foto: Filip Plavčić

Ono što najviše zabrinjava u celoj ovoj situaciji je činjenica se on ne nalazi na nekoj udaljenoj njivi i da ga je lako zaobići, već prolazi ljudima ispred domova, koji su prinuđeni da se suočavaju sa njim u svakodnevnom funkcionisanu. Neki moraju da improvizovanim, vrlo nestabilnim, drvenim mostićem prelaze preko kanala kako bi došli do gradskog prevoza. Malo je reći da je prizor neprijatan, što se samo pojačava mogućnošću da neko upadne u Kalovitu i ozbiljno se zarazi.

SVEČANO OTVORENA FONTANA NA SLAVIJI: Uz muziku, mnoštvo Beograđana i svetla trg dobio NOVO LICE! (VIDEO)

Kanal je do pre dve godine čišćen, ali je poslednje dve godine akcija izostala, što je rezurtiralo ovakvim košmarom.

foto: Filip Plavčić

Razgovarali smo sa meštanima o ovom problemu. Očajni su jer se rešenje problema ni ne nazire.

Drama u autobusu BEOGRAD-SMEDEREVO: Pronađen PITON u prtljažniku iznad glava putnika, nastao HAOS!

- To je taj kanal. Prolazi mi na pet metara od kuće i ne mogu da vam opišem koliko me nervira. Svaki dan prolazim tuda. Moram, idem na posao, u prodavnicu, nemam drugi put. Oseća se stalno, ali je najgore pred kišu. I svaki put mi se povraća, što zbog smrada, što kad samo pomislim šta se sve tamo nalazi i koliko mi je blizu - rekla je jedna sugrađanka.

foto: Filip Plavčić

- Smrdi i jako je prljavo, baš je ružno. Nije nekad bilo tako. Slali smo svi i molbe i žalbe, nema šta nismo radili. I ništa. Niti ga ko čisti, niti se išta rešava. Dokle će tako, ne znamo. Ali je nama zaista neizdrživo! - iskreno će i razdražljivo jedna starija gospođa.

foto: Filip Plavčić

I dok su stanovnici Krnjače na ivici nerava, odgovorni ništa ne preduzimaju da se ovaj problem reši.

Na rešenje problema čeka se dve godine. Malo li je?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.