SPEKTAKULARNA CEREMONIJA U NIŠU: Svečano obeležen Dan policije! (FOTO)
Foto: Mup

proslava

SPEKTAKULARNA CEREMONIJA U NIŠU: Svečano obeležen Dan policije! (FOTO)

Na svečanosti je predstavljena kompleksna vežba u kojoj učestvuje više organizacionih jedinica MUP - a

Objavljeno: 15:43h

Centralna svečanost povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije održana je danas u podne na Trgu kralja Milana u Nišu.

Na početku svečanosti pukovnik policije Dragan Vasiljević raportirao je ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, koji je potom pozdravio pripadnike MUP - a.

foto: Mup

Pripadnici policije prikazali su spremnost i obučenost za delovanje u konkretnim akcijama, naročito u borbi s terorizmom.

Na svečanosti je predstavljena kompleksna vežba u kojoj učestvuje više organizacionih jedinica MUP - a, među kojima su helikopterska jedinica, specijalna antiteroristička jedinica, žandarmerija, pripadnici sektora za vanredne situacije i policijske brigade.

foto: Mup

Građani su videli i defile pešačkih formacija i vozila MUP - a, među kojima su oklopna vozila BOV M11 i M15, "Lazar 3" i "Miloš".

foto: Mup

Na glavnom gradskom trgu u Nišu prikazana je konjica i službeni psi s vodičima.

foto: Mup

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije proglasilo je Duhove za dan MUP - a i dan policije.

foto: Mup

Ovaj dan se obeležava u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija 15. juna, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur - česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.