Milica Zavetnica za Espreso: Nataša Kandić je organizovala festival koji srpske vojnike prikazuje KAO SILOVATELJE ALBANKI!
Foto: sabor zavetnici

podigli su se na noge

Milica Zavetnica za Espreso: Nataša Kandić je organizovala festival koji srpske vojnike prikazuje KAO SILOVATELJE ALBANKI!

Mi smo danas došli sa porukom da su srpskinje bile te koje su bile silovane i podsetili smo na stravično silovanje 11-godišnje devojčice Jovane koju su silovala braća Mazrehu!

Objavljeno:

Milica Đurđević, portparol Srpskog sabora Zavetnici zajedno sa ljudima iz Sabora, ali i navijačima i članovima "Alternative" nalazi se u Birčaninovoj ulici ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju, u kojoj se ovih dana održava festival "Mirdita, dobar dan".

KOSOVO JE SRCE SRBIJE! "Novinar" uleteo na festival albanske kulture u Beogradu, psovao i vređao sve odreda! (FOTO) (VIDEO)

Milica Đurđević i danas je bila u Birčaninovoj, gde je tražila da uđe u prostorije Centra i postavi pitanja njenim organizatorima. Kako ona za Espreso kaže, tema njihove konferencije je navodno masovno silovanje Albanki što je apsolutno jedan propagandni rad koji se vodi direktno protiv Srba, a što je kako kaže u našem gradu nedopustivo. Ona je za Espreso pričala i o organizatorima ove manifestacije, ali i njihovom snažnom angažovanju na otkazivanju istog.

- Mi smo još pre nekoliko dana upozorili javnost da se iza održavanje festivala "Merdita", tačnije "Mirdita dobar dan" krije pokušaj antisrpske propagande, revizije istorije i opšte zamena teza, kao i pokušaja da se zločinci predstave kao žrtve. Ta "Merdita" festival se već četvrti put zaredom održava u Beogradu. Međutim, plan organizatora tačnije prozapadnog nevladinog sektora bio je da ove godine se on podigne na jedan veći nivo, činjenicom da će se u okviru festivala na promociji knjige obratiti i bivša predsednica takozvanog Kosova Atifeta Jahjaga.

- Zbog toga smo mi ove godine mnogo angažovanije reagovali, upozorili javnost na to i zatražili od rukovodstva i nadležnih organa da otkažu gostoprimstvo predsednici takozvanog Kosova Atifeti Jahjagi, što je i učinjeno, tako da smo mi danas proglasili pobedu nad prozapadnim nevladinim sektorom, ali i pobedu nad stotinama hiljada evra koje su uložene u ovaj projekat.

- Šta je zapravo bio cilj? Sam projekat je koncipiran tako da promoviše nepostojeću autohtonu kulturu takozvanog Kosova, kako bi se kulturno nasleđe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji zapravo otelo od samih Srba. Cilj ovog projekta je da se promovišu fabrikovane laži i da se nametne kolektivna krivica srpskom narodu za zločine koje nismo počinili.

Mi smo pre dva dana na otvaranju ovog festivala prekinuli otvaranje, tačnije performans koji su organizovali a koji aludira na silovanje Albanke od strane srpskog vojnika.

foto: sabor zavetnici

- To potpuno govori o sadržaju ove manifestacije. Danas smo ovde ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju koji je poznat po svom anti srpskom delovanju zatražili i da uđemo unutra da postavimo pitanje jer smo sa sobom nosili podatke i pitanje o stravičnim zločinima nad srpskim narodom. Međutim, oni nama to nisu dozvolili pod obrazloženjem da smo mi nepodobni da unutra diskutujemo.

Članovi Alternative objasnili ZA ESPRESO: Nećemo dozvoliti priznanje Kosova usred Beograda, zato smo protiv albanskog festivala! (FOTO)

- Tema njihove konferencije je navodno masovno silovanje Albanki što je apsolutno jedan propagandni rad koji se vodi direktno protiv Srba.

Mi smo danas došli sa porukom da su srpskinje bile te koje su bile silovane i podsetili smo na stravično silovanje 11-godišnje devojčice Jovane koju su silovala braća Mazrehu!

foto: sabor zavetnici

- Braća Mazrehu su oslobođena 2002. godine, priznali su da su silovali devojčicu Jovanu u Klecki, da su je potom spalili, a oslobođeni su između ostalog zahvaljujući instiranju Nataše Kandić da oni budu pušteni na slobodu.

foto: Beta

- Nataša Kandić se danas nalazi u Centru za kulturnu dekontamizaciju i ona je jedan od organizatora festovala "Mirdita". Uprkos tome mi smo zadovoljni time što smo dobili ovu bitku, što smo uspeli da Jahjaga ne dođe ovde i da na taj način još jednom ne ponizi Srbiju, a predstoji nam tek ozbiljna borba. Krajnji cilj je da se donese Zakon o nevladinom sektoru koji se finansira iz inostranstva a meša unutrašnja politička pitanja Srbije i njen ustavni poredak.

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.