Članovi Alternative objasnili ZA ESPRESO: Nećemo dozvoliti priznanje Kosova usred Beograda, zato smo protiv albanskog festivala! (FOTO)
Foto: alternativa

podigli svoj glas

Članovi Alternative objasnili ZA ESPRESO: Nećemo dozvoliti priznanje Kosova usred Beograda, zato smo protiv albanskog festivala! (FOTO)

U Birčaninovoj ulici danas se održala promocija knjige čiji je autor bivša predsednica takozvane države Kosovo Atifete Jahjaga

Objavljeno: 18:55h

Danas su se ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju u beogradskoj Birčaninovoj ulici okupili članovi "Alternative", navijači i članovi Srpskog sabora Zavetnici.

KOSOVO JE SRCE SRBIJE! "Novinar" uleteo na festival albanske kulture u Beogradu, psovao i vređao sve odreda! (FOTO) (VIDEO)

Razlog za njihovo okupljanje bilo je protivljenje manifestaciji koja se održavala u prostorijama Centra u okviru festivala "Mirdita, dobar dan". Naime, u Birčaninovoj ulici danas se održala promocija knjige čiji je autor bivša predsednica takozvane države Kosovo Atifete Jahjaga.

foto: Stefan Jokić

Stefan Simić iz "Alternative", jedan od organizatora ovih protesta za Espreso kaže:

- Manifestacija je prošla uspešno s njihove strane, ali ipak je došlo do jake reakcije patriota iz više organizacija, među kojima su bili i članovi "Alternative". Jednostavno nismo dozvolili dodatnu legitimizaciju nezavisnosti Kosova i Metohije i nametanja kolektivne krivice srpskom narodu za ratovanje 90-tih.

- Kad je u pitanju knjiga i njena promocija, "Alternativa" je vidi kao isključivo širenje laži i neistina, kad je reč o tome da su srpski vojnici silovali albanske žene itd. Reč je o pukim izmišljotinama. Na legitiman miran način smo hteli da podignemo svoj glas protiv toga i to smo uradili, i to je bio naš cilj! Bitno je da incidenata nije bilo ni danas ni prethodnih dana - zaključio je Simić za Espreso.

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.