SRPSKA KLOPA NA SVIM MERIDIJANIMA: Ovo su najbolji srpski restorani VAN SRBIJE!
Foto: AP, Reuters

širom sveta

SRPSKA KLOPA NA SVIM MERIDIJANIMA: Ovo su najbolji srpski restorani VAN SRBIJE!

Ovi restorani srpske kuhinje zaista ostavljaju bez daha

Objavljeno:

Kafana na Menhetnu

Ovaj prvi restoran srpske hrane na ovom prostoru otvori je Vladimir Ocokoljić. On se držao stare recepture još iz 1930. godine i služi jela koje sve ljude sa Balkana vraća u mirise detinjstva i najukusnije majčine trpeze.

Ambijent udopunjuje stare crkvene klupe, tapacirane i obnovljene, zaista ko da ste ušli u neku kafanu u Skadarliji…

Skajlon toranj uz Nijagarine vodopade

U vlasništvu Đorđa Jerića ovaj resotran se smestio uz jedno od najvećih čuda sveta. Nalazi se na vrhu tornja, na vidini od 156m idealan za uživanje u pogledu na okolinu. Ovaj restoran srpske kuhinje zaista ostavlja bez daha.

Beogradska bašta u Ohaju

Vlasnici i Kosta Papić u svome restoranu nude sveže pileće meso i obroke spremljene u svinjskoj masti kao i preukusni sremački paprikaš. Koliko su dobri vide se u tome da ih nekada u toku dana posluže i do 1500 porcija jela.

La koliba u Beču

Ovaj restoran je po sistemu švetskog stola i ovde možete da uživate u čorbama, sarmi prebrancu, ćevapima kao i mnogim drugim specijalitetima spremljenim po staroj srpskoj recepturi.

Bićete verovatno usluženi od strane naših ljudi pa ćete na tih sat ili više zaboraviti gde se zaista nalazite

Kod Suzane u Parizu

Ovo je jedan od najboljih srpskih restorana u svetu. Bogata gastronomska ponuda i prijatna opušstajuća atmosfera je upotpunjena mužičkim nastupima. Ako ste u Parizu i osetite nostalgiju, ovaj ambijent će vam pomoći da je vrlo brzo prevazićete

Župa u Čikagu

Vlasnici ovoga najstarijeg srpskog restorana u ovome kraju poneli su iz svoje domovine mirise i autentičan ukus srpske kuhinje. Na meniju svaki dan možete da naručite jedno od tri kuvana jela, sarmu, punjene paprike,, gulaš ili musaku. A četvrtkom možete da uživate u izvanrednom ukusu svadbarskog kupusa.

(Espreso.co.rs / luftika/Opanak.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.