SUTRA OKUPLJANJE PROTIV DIKTATURE: Studenti se u 10 skupljaju ispred Ministarstva kulture i informisanja!
Foto: Printscreen&Facebook/Kulturomprotivdiktature

odgovor ministru vukosavljeviću

SUTRA OKUPLJANJE PROTIV DIKTATURE: Studenti se u 10 skupljaju ispred Ministarstva kulture i informisanja!

Grupa mladih ukazuje da ministar Vukosavljević i njegovi pomoćnici svojim postupcima rade na štetu građana Republike Srbije i da projekte u kulturi ne biraju po kvalitetu, zasluzi i zakonu, već po partijskim i ortačkim vezama

Objavljeno:

Na saopštenje u kome je od strane ministarstva napadnut i oklevetan direktor Ansambla KOLO, Vladimir Dekić, i nezvanična organizacija "Kulturom protiv dikature" ova organizacija je reagovala rečima: - Ministarstvo kulture i informisanja ovim zvaničnim saopštenjem samo potvrđuje bahatu i nasilnu prirodu ove vlasti, koja umesto da zajedno sa građanima rešava probleme društva, napada i preti onima koji ukazuju na probleme. Čuvari tradicije, u ovim opasnim vremenima gde se ona prodaje za članstvo u partiji, upravo jesu hrabri i profesionalni ljudi kao što je direktor Nacionalnog ansambla KOLO Vladimir Dekić i vredni igrači/ce i pevači/ce tog ansambla kojima je na najgori mogući način i bez obrazloženja onemogućeno da predstavljaju našu državu u inostranstvu na najvišem nivou.

Ova grupa mladih koja se izdvojila iz organizacije postizbornih studentskih protesta i nastupa pod nazivom Kulturom protiv diktature dodaje:

MOGUĆE POPLAVE U SRBIJI, OVE REKE PRETE DA SE IZLIJU: RHZM izdao upozorenje!

- Za razliku od njih, ministar Vladan Vukosavljević i njegovi pomoćnici su već svojim delima pokazali da oni rade na štetu građana Republike Srbije i da projekte u kulturi ne biraju po kvalitetu, zasluzi i zakonu, već po partijskim i ortačkim vezama. Želimo da im poručimo da im ovakav tekst ničemu ne služi već im odmaže jer su svi već videli njihovo pravo lice. Takođe želimo ovim putem da demantujemo tvrdnje ministarstva da smo mi organizatori protesta "Protiv diktature" u aprilu 2017. godine. Ti protesti nisu neuspeli, kako se navodi u saopštenju, zato što su se do kraja odvijali mirno i bez jednog incidenta, a suprotno onome što je vlast zbog koje je protestovano od tih protesta priželjkivala.

DRUŽE TITO, NAŠE ROSNO CVEĆE! Slavi se Titov rođendan, peva se "Hej Sloveni"! (FOTO)

Oni pozivaju sve građane da se sutra pre podne, u 10:00 okupe ispred Ministarstva kulture i informisanja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.